espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 9:45:49 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 07:50

Η έκτακτη Σύνοδος του Παρισιού και οι Αμερικανοί

Συντάκτης:
Το μακελειό της 7ης Ιανουαρίου στο περιοδικό «Charlie Hebdo» προκαλεί έντονη κινητοποίηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηδη διεξάγονται συζητήσεις για αυστηροποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και των συναφών μέτρων και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, έ.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 07:50

Πώς οι μικροεγκληματίες έγιναν στυγεροί δολοφόνοι

Συντάκτης:
Ως γέννημα-θρέμμα Παριζιάνοι, περιθωριοποιημένοι νέοι με μικροεγκληματική δράση και ενθουσιώδεις οπαδοί του τζιχάντ περιγράφονται τα δύο αδέλφια, βασικοί ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στο «Charlie Hebdo». Ο 32χρονος Σερίφ και ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί ταυτοποιήθηκαν από τη γαλλική αστυνομία λό.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 07:50

Η Γαλλία σε κατάσταση πολιορκίας

Συντάκτης:
Ενας πρωτοφανής σε διάρκεια και ένταση κόκκινος συναγερμός για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σήμανε στη Γαλλία από την ώρα που οι δυο οπλοφόροι αδελφοί Κουασί εισέβαλαν, την Τετάρτη, στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι και σκόρπισαν τον θάνατο σκοτώνοντας 12 άτομα.
Η πυροδότηση μιας «δημόσιας συζήτησης κωφών» είναι μια από τις τραγικές συνέπειες της επίθεσης οπλοφόρων στα γραφεία του σατιρικού εντύπου «Charlie Hebdo» την Τετάρτη στο Παρίσι, η οποία άφησε 12 νεκρούς. Η συζήτηση αυτή, που έχει ήδη ξεκινήσει, χαρακτηρίζεται από απλουστευτικούς όρους και τοποθετή.
Το 2014 ήταν ιδιαιτέρως αυξημένες οι απειλές εναντίον δημοσιογράφων στη Γαλλία - και όχι μόνο από ισλαμιστές, λέει στο «Βήμα» ο Βενσάν Λαμιέ, επικεφαλής του Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων (SNJ), της μεγαλύτερης ένωσης δημοσιογράφων στη Γαλλία.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 07:50

Τέκνο του Μάη, της ελευθερίας, της αυθάδειας

Συντάκτης:
Στο πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo» που κυκλοφόρησε την ημέρα του μακελειού (από φανατικούς ισλαμιστές οι οποίοι «εκδικήθηκαν» για τις δημοσιεύσεις «ανίερων» σκίτσων του Μωάμεθ) στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι απεικονίζεται ο γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ να λέει: «Το 2022 θα γιο.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 07:50

Μήνυμα αδιαλλαξίας από τους Ρεπουμπλικανούς

Συντάκτης:
Νέου «περιεχομένου» μήνυμα στον κόσμο φιλοδοξεί να στείλει η αμερικανική Βουλή και η Γερουσία που ορκίστηκαν την περασμένη Τρίτη 6 Ιανουαρίου. Μήνυμα που «θα πιστοποιεί» την ισχύ της Αμερικής στη βάση μιας «πολιτικής κατεύθυνσης η οποία θα εξασφαλίζει τα συμφέροντά» της, μας προειδοποιεί ο Ρεπουμπλ.
«Κάθε τρομοκρατική ενέργεια οδηγεί σε μια τρομοκρατική απάντηση» πιστεύει ο κουβανός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας Αλεχάντρο Κάστρο Εστίν. «Οταν γίνονται βίαιες ενέργειες ενάντια στην εθνική ασφάλεια και στην εθνική ανεξαρτησία κρατών, όταν έχουμε πράξεις που οδηγούν στον θάνατο παιδιών ή .
Η Χαγιάτ Μπουμεντιάν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκοτώθηκε στο σούπερ μάρκερ της Πορτ ντε Βενσέν, αναχώρησε για την Τουρκία «εδώ και μερικές ημέρες» δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 21:50

Η Χαμάς καταδικάζει την επίθεση στο Charlie Hebdo

Συντάκτης:
Η Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διέπραξαν οι αδελφοί Κουασί εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων στο Παρίσι, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, το οποίο ήταν γραμμένο στη γαλλική γλώσσα.