espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:13:23 μμ

Κόσμος

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι άσκησε έφεση κατά της απόφασης να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την καταδίκη του σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και έπειτα από μια διαδήλωση στη Μόσχα στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τουλάχιστον 100 υποστηρικτές του.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 08:50

«Πονοκέφαλος» το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ

Συντάκτης:
Τι κάνεις με το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ; Για χρόνια, το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας νοίκιαζε το κτίριο στη μικρή πόλη Μπράουναου αμ Ιν ώστε να μη γίνει πόλος έλξης για νεοναζιστές.
Με εορταστικές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα υποδέχονται εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο το νέο έτος.

Από το Χονγκ Κονγκ ως το Λονδίνο και από τη Νέα Υόρκη ως το Ρίο ντε Ζανέιρο, εκατομμύρια άνθρωποι θα γιορτάσουν τα μεσάνυχτα την έλευση της νέας χρονιάς.
Καμικάζι βομβιστής σκότωσε τουλάχιστον 33 ανθρώπους την Τετάρτη στην κεντρική Υεμένη όταν ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σ' ένα πολιτιστικό κέντρο όπου φοιτητές γιόρταζαν τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και έναν κάτοικο.
Στο λιμάνι της Καλλίπολης στη νοτιοανατολική Ιταλία οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από το Ιταλικό Ναυτικό το πλοίο Blue Sky M που μετέφερε περίπου 700 μετανάστες.

Το φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας έφτασε περίπου στις 3:30 τοπική ώρα ( 04:30 ώρα Ελλάδας) στην Καλλίπολη όπου τους εκατοντάδες μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από τη Συρία, παρέλαβαν οι ιταλικές αρχές.
Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων και των συντριμμιών του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε την Κυριακή, με 162 επιβαίνοντες, στη θάλασσα της Ιάβας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Το παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος χρειαζόταν εννέα θετικές ψήφους για να εγκριθεί αλλά έλαβε οκτώ υπέρ, δύο ψήφους κατά, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές.
O υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσέιν Ντεχγάν και ο ιρακινός ομόλογός του Χάλεντ αλ-Ομπέιντι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη θα βοηθήσει τη Βαγδάτη να ενισχύσει τον στρατό της, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ιρανικό υπουργείο Άμυνας.
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται τα Βαλκάνια, με τη Σερβία και τη Βουλγαρία να θρηνούν συνολικά έξι θύματα λόγω των πολικών θερμοκρασιών. Πολλές περιοχές των δύο χωρών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.