Κόσμος
Ερευνα για τον θάνατο παλαιστίνιου υπουργού ζητεί το Συμβούλιο Ασφαλείας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ομόφωνη δήλωσή του ζητεί τη «διεξαγωγή ταχείας και διαφανούς έρευνας» για τον θάνατο του παλαιστίνιου υπουργού Ζιάντ Αμπού Ειν την Τετάρτη στη διάρκεια ταραχών που είχαν ξεσπάσει με ισραηλινούς στρατιώτες.
Πώς βλέπουν οι ιταλικές εφημερίδες την κατάσταση στην Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Σε δημοψήφισμα για την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να μετατραπούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας», γράφει το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
«Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η βουλή θα διαλυθεί και η χώρα θα επιστρέψει στις κάλπες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Με «βαριά» ατζέντα το ραντεβού Κέρι και Λαβρόφ στη Ρώμη
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Κυριακή και όχι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση στη Ρώμη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με νεώτερη δήλωση του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Ομαλοποιείται η κατάσταση στα αεροδρόμια του Λονδίνου
Συντάκτης: Eidisis.grΚαλύτερη είναι το Σάββατο η εικόνα στα αεροδρόμια του Λονδίνου, μετά το χάος που προκλήθηκε στις πτήσεις της Παρασκευής εξαιτίας προβλήματος στα ηλεκτρονικά συστήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Εκπρόσωπος του Χίθροου δήλωσε ότι το πρωί ακυρώθηκαν 38 πτήσεις όμως η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ώρες.
Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ στη Ρώμη τη Δευτέρα
Συντάκτης: Eidisis.grΛευκωσία: Ο Τσαβούσογλου δεν πρότεινε συνάντηση και με Έρογλου
Συντάκτης: Eidisis.grΗΠΑ: Στα 577 δισ. δολάρια οι αμυντικές δαπάνες, με το βλέμμα στην ISIS
Συντάκτης: Eidisis.grΕγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου, θέτοντας το συνολικό ύψος των αμυντικών δαπανών στα 577 δισ. δολάρια.
Στο κονδύλι αυτό υπολογίζονται και τα 64 δισ. δολάρια για στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, όπως η εκπαίδευση των ιρακινών και συριακών δυνάμεων που αντιμάχονται του τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορα πολεμικά μέτωπα, όπως το Αφγανιστάν.
Ινδονησία: Επτά νεκροί και τουλάχιστον 108 αγνοούμενοι
Συντάκτης: Eidisis.grΣύμφωνα με τις αναφορές που φτάνουν από την ασιατική χώρα, άλλοι 108 άνθρωποι θεωρούνται έως αυτή τη στιγμή αγνοούμενοι.