espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 11:08:59 πμ

Κόσμος

Τους 6.070 σε σύνολο 17.145 κρουσμάτων ανέρχονται οι νεκροί στη δυτική Αφρική από τον ιό Έμπολα, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε.
Φαίνεται ότι βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Πελέ, καθώς το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο, στο οποίο νοσηλεύεται ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ο 74χρονος βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είχε εισαχθεί την Πέμπτη, και πλέον βρίσκεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.
Πολυάριθμες αντιδράσεις πολιτικών παραγόντων και ειδικών προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρόθεση της Μόσχας να διακόψει την υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream.
Την δύσβατη πορεία που ακολούθησε η δισκογραφική βιομηχανία πριν φτάσει σήμερα στις υπηρεσίες διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής θα επαναφέρει στην μνήμη μας η δίκη που ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Kοινή Χάρτα για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων ως το 2020, υπέγραψαν σε ειδική τελετή στο Βατικανό πνευματικοί ηγέτες των μεγάλων θρησκειών, με τη συμμετοχή του Πάπα Φραγκίσκου.
Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ, με φόντο το ψυχρό κλίμα με τη Ρωσία που έχει προκαλέσει η ουκρανική κρίση. Ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί επίσης το Αφγανιστάν, εν όψει του νέου ρόλου της Συμμαχίας στην Καμπούλ αλλά και την αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν επί αφγανικού εδάφους.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 22:01

Γαλλία: Υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης

Συντάκτης:
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε την Τρίτη σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο Κράτος.

Το ψήφισμα έχει συμβολική σημασία και δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση της Γαλλίας.
Τον Άστον Κάρτερ, πρώην υφυπουργό Άμυνας, αναμένεται να ορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα ως νέο υπουργό Άμυνας.

Ο Κάρτερ είχε υπάρξει το νούμερο 2 του υπουργείου από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2013.
Η γερμανική κυβέρνηση «βλέπει» να διαρκεί πολλά χρόνια «η ψύξη» στις σχέσεις με τη Ρωσία. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι η κρίση με τη Ρωσία θα πάρει δέκα και πλέον χρόνια για να κοπάσει και σημείωσε ότι οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».
Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ, με φόντο το ψυχρό κλίμα με τη Ρωσία που έχει προκαλέσει η ουκρανική κρίση. Ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί επίσης το Αφγανιστάν, εν όψει του νέου ρόλου της Συμμαχίας στην Καμπούλ αλλά και την αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν επί αφγανικού εδάφους.