Κόσμος
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 23:50
Χωρίς ρεύμα την Ημέρα των Ευχαριστιών 300.000 Αμερικανοί
Συντάκτης: Eidisis.grH χιονοθύελλα που προκάλεσε καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ εξασθένισε, όμως χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Πέμπτη, καθώς η χώρα γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 23:50
Δεκατρείς τρόφιμοι φυλακής στη Βενεζουέλα νεκροί από υπερβολική δόση φαρμάκων
Συντάκτης: Eidisis.grΔεκατρείς κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισβολή που έκαναν στο ιατρείο μιας φυλακής της Βενεζουέλας και την κατάποση φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως καθαρό οινόπνευμα και αντιβιοτικά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 22:50
Ραχόι: Μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς εν μέσω σκανδάλων
Συντάκτης: Eidisis.gr«Δεν μπορώ να δεχθώ να πέσει η υποψία της διαφθοράς πάνω σε τους πολιτικούς της Ισπανίας» δηλώνει από το βήμα της ισπανικής Βουλής ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι την επομένη της παραίτησης της υπουργού Υγείας Άνα Μάτο εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς που έρχεται να πλήξει το Λαϊκό Κόμμα (PP).
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 22:50
Ερντογάν και Βαρθολομαίο θα συναντήσει στην Τουρκία ο Πάπας
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από την Παρασκευή έως την Κυριακή ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μεταβαίνοντας διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 21:50
Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισε υπέρ της διάσπασης της Google
Συντάκτης: Eidisis.grΤη διάσπαση της Google πρότεινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να σταματήσει η εταιρεία να ευνοεί τις δικές της υπηρεσίες στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως καταγγέλλουν πολλοί ανταγωνιστές της.
Σε μια ιστορική απόφαση στο Στρασβούργο, 384 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 174 κατά της πρότασης «να αποτρέπεται κάθε αθέμιτη πρακτική στην εμπορία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης».
Σε μια ιστορική απόφαση στο Στρασβούργο, 384 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 174 κατά της πρότασης «να αποτρέπεται κάθε αθέμιτη πρακτική στην εμπορία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης».
Επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του Πελέ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP) ο βασιλιάς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 20:50
Παρών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αουσβιτς ο Πούτιν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρώπη, η Δύση γενικότερα, μπορεί να έβαλε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα είδος «τιμητικής απομόνωσης» λόγω Ουκρανίας, αλλά υπάρχουν μερικές διεθνείς εκδηλώσεις και συναντήσεις όπου η απουσία του θα βαρύνει όχι τον ίδιο, αλλά εκείνους που είτε τον αποφεύγουν είτε δεν τον προσκάλεσαν.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 19:50
Η Ρωσία πλήρωσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Παναγίας των Παρισίων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Παναγία των Παρισίων, ο καθεδρικός ναός-σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, εξασφάλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του χάρη στη γενναιοδωρία των Ρώσων.
Όταν την περασμένη Κυριακή ο πρωθιερέας του ναού ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να αγοραστεί και στολιστεί το πατροπαράδοτο δέντρο, ο πρώτος που απάντησε ήταν ο πρεσβευτής της Ρωσίας.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 19:50
Διάσπαρτες διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον - Ηρεμο το κλίμα
Συντάκτης: Eidisis.grΔιάσπαρτες διαδηλώσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, μετά την απαλλαγή του αστυνομικού για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Ωστόσο, το κλίμα είναι πολύ πιο ήρεμο και για πρώτη φορά εδώ και αρκετές ημέρες, οι κάτοικοι του Φέργκιουσον προσδοκούν μία ήρεμη νύχτα.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 19:00
Παραπομπή Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα φορολογίας
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαδικασίες κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα φορολογίας, περιβάλλοντος και ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.
Ειδικότερα, η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το τέλος ταξινόμησης επί οχημάτων που μισθώνουν, με χρηματοδοτική ή απλή μίσθωση, κάτοικοι Ελλάδας από μη έλληνες εκμισθωτές.
Ειδικότερα, η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το τέλος ταξινόμησης επί οχημάτων που μισθώνουν, με χρηματοδοτική ή απλή μίσθωση, κάτοικοι Ελλάδας από μη έλληνες εκμισθωτές.