espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:46:34 πμ

Κόσμος

Τρεις εκπρόσωποι του φοιτητικού κινήματος που πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις για περισσότερη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Πεκίνο, καθώς λίγο προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, τούς ανακοινώθηκε ότι οι σχετικές ταξιδιωτικές άδειες είχαν λήξει.
Μία ακόμα χώρα -μέλος της ΕΕ κινείται προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας βρίσκονται σε διαβούλευση προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή συμφωνία αναγνώρισης της Παλαιστίνης, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής.
Συνεργάτιδα της πρεσβείας της Γερμανίας στη Μόσχα απελάθηκε από τις ρωσικές Αρχές. Η ενέργεια αυτή θεωρείται από το Βερολίνο ως αντίμετρο στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 13:50

Ισλαμικό Κράτος: σταύρωσε υψηλόβαθμο στέλεχός του

Συντάκτης:
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του, το οποίο κατηγορούνταν για κλοπή και υπεξαίρεση χρημάτων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το ΙΚ εκτέλεσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, συριακής καταγωγής, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας τον στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 12:50

Εσβησε η μπαταρία του Philae

Συντάκτης:
Η μπαταρία του ρομπότ Philae, που προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του κομήτη 67P/CG ή αλλιώςTchouri, (Τσούρι) την περασμένη Τετάρτη σταμάτησε να λειτουργεί, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Το σήμα έχει χαθεί και δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με το ρομπότ, ανέφερε η διαστημική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 11:00

ISIS: στη Μοσούλη απαγόρευσαν τα χρώματα

Συντάκτης:
Ζωγραφική, μουσική, ιστορία, λογοτεχνία τέλος. Κραγιόνια, μαρκαδόροι, χρώματα; Απαγορεύονται αυστηρά στην τάξη. Τραγούδια, γυμναστική; Οχι βέβαια. Τα έκοψαν εντελώς από το σχολικό πρόγραμμα οι βάρβαροι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 57 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σε βόρειες συνοικίες της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 08:50

Κόστισε 6,5 εκατ. ευρώ αλλά δεν θωράκισε τον Λευκό Οίκο

Συντάκτης:
Πριν από ενάμιση χρόνο ξοδεύτηκαν περίπου 6,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασφαλείας του κυβερνητικού κτιρίου ώστε να είναι «απολύτως ασφαλισμένος» ο εκάστοτε υψηλός ένοικός του - και οι επισκέπτες του.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 08:50

Μπορεί η Ουκρανία να ξανακυλήσει στον εμφύλιο πόλεμο;

Συντάκτης:
Οι φιλορώσοι αντάρτες ελέγχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας και η εύθραυστη εκεχειρία με τις κυβερνητικές δυνάμεις θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας κατηγορούν τη Ρωσία ότι στέλνει στρατιώτες και όπλα για να βοηθήσει τους αντάρτες αλλά η Μόσχα το αρνείται.
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του, το οποίο κατηγορούνταν για κλοπή και υπεξαίρεση χρημάτων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το ΙΚ εκτέλεσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, συριακής καταγωγής, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας τον στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.