espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 7:19:54 πμ

Κόσμος

Μπορεί πιθανόν να μην προκαλεί έκπληξη για όποιον έχει ταξιδέψει δια μέσου της Ατλάντα ότι το αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, της πρωτεύουσας της πολιτείας Τζόρτζια, είναι το πιο πολυσύχναστο επιβατικό (αεροδρόμιο) στο κόσμο.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου για το δημοψήφισμα στη Σκωτία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτάις επικεντρώνονται δικαίως τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 17:50

Συμβούλιο της Ευρώπης: Να γίνει έρευνα για τα ναυάγια στη Μεσόγειο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Επείγουσα, ενδελεχή και διαφανή έρευνα για τους πρόσφατους πνιγμούς μεταναστών σε αλλεπάλληλα ναυάγια στη Μεσόγειο ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με δημόσια έκκληση του, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γάλλος Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Τιερί Μαριανί, ζητεί τη διεξαγωγή επείγουσας, ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας, για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού ότι οι πρόσφατοι πνιγμοί μεταναστών ανοικτά της Μάλτας ήταν αποτέλεσμα εμβολισμού του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν από άλλο σκάφος.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 17:50

Ρωσία: Προτείνει τριμερή συνάντηση για το φυσικό αέριο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η Ρωσία προτείνει τη διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα τριμερών συνομιλιών ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 16:50

Στις ΗΠΑ ο Ποροσένκο επιδιώκοντας περαιτέρω αμερικανική στήριξη

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στη σκιά της υπογραφής της συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ και της έγκρισης νόμου που χορηγεί «ειδικό καθεστώς» στις ανατολικές επαρχίες επισκέπτεται ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο την Ουάσινγκτον επιδιώκοντας περαιτέρω αμερικανική στήριξη μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα.
Κουρδικά χωριά στη βόρεια Συρία, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, καταλήφθηκαν από δυνάμεις της τζιχαντιστικής ISIS, κατά τη διάρκεια προέλασής της προς το Αΐν αλ Αράμπ. Οι Κούρδοι της περιοχής κάλεσαν τους κούρδους του βόρειου Ιράκ σε στρατιωτική βοήθεια για εκδίωξη των τζιχαντιστών.
Τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τα διυλιστήρια που ελέγχει εκμεταλλεύεται το Ισλαμικό Κράτος για να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές τους.

Όπως αναφέρει ο Λουάι ελ Χατεέμπ, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργείας του Ιράκ και σύμβουλος του ιρακινού κοινοβουλίου, «το ανατολικό τμήμα της Συρίας είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους».
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 13:50

Κογκρέσο: «Ναι» στον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης στη Συρία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για εξοπλισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία -ως μέρος της στρατηγικής κατά των τζιχαντιστών της ISIS- πέρασε με ευκολία στην αμερικανική Βουλή και οδεύει προς «ναι» και από τη Γερουσία.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 13:50

Δυσαρέσκεια Ουάσιγκτον από την πρόσκληση Βελιγραδίου σε Πούτιν

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ προκαλεί το ενδεχόμενο να επισκεφτεί το Βελιγράδι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κυβέρνηση της Σερβίας κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επισκεφτεί τη σερβική πρωτεύουσα στις 20 Οκτωβρίου, 70η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζί, που έγινε με τη βοήθεια του «Κόκκινου Στρατού».
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 12:50

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ φέρουν τον Πούτιν με άγριες ιμπεριαλιστικές τάσεις

Συντάκτης: Eidisis.gr
Λάδι στη φωτιά ανηαμένεται να ρίξει διαρροή σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ πως ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν φέρεται να είπε επί λέξει ότι «τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι».