espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 2:53:47 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

SOS Πεντάγωνο αναζητεί συμμάχους

Συντάκτης:
Οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν μία ακόμη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Μέση Ανατολή η οποία εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, θα διαρκέσει πολλά χρόνια, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της, και θα έχει τεράστιο κόστος σε χρήμα και ζωές.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

Ο φόβος της Βρετανίας μπροστά στο ατύχημα

Συντάκτης:
Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα οι Σκωτσέζοι θα επιλέξουν αν η χώρα τους θα παραμείνει τμήμα της Βρετανίας ή αν θα ανεξαρτητοποιηθεί. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των ενωτικών και των αυτονομιστών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου θα κριθεί από .
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

Οι πιο φτωχοί και οι γυναίκες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Συντάκτης:
Καταστροφολογία και υποσχέσεις. Φοβέρες και οράματα για μια χώρα πιο δίκαιη, πιο ευρωπαϊκή και πιο δημοκρατική. Και πάνω από όλα διχασμός και πόλωση. Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σκωτία.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

Πληθαίνουν οι «λευκές επιταγές» του Ομπάμα

Συντάκτης:
Οι αμφιβολίες που εξέφρασαν μέλη της Γερουσίας, ο πρώην διοικητής των δυνάμεων Μέσης Ανατολής στρατηγός Λόιντ Οστιν και άλλα πρώην ανώτατα στρατιωτικά στελέχη για τις πιθανότητες επιτυχίας της «προωθημένης στρατηγικής» εναντίον των τζιχαντιστών την οποία εξήγγειλε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρ.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

Ρωγμές στο σουηδικό μοντέλο

Συντάκτης:
«Ζόρια» στον επίγειο παράδεισο του κράτους πρόνοιας; Ετσι φαίνεται: περικοπές στα επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, κοινωνική ανισότητα, ανεργία, βίαιες ταραχές με μετανάστες, άνοδος της Ακροδεξιάς. Πού; Στη Σουηδία.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:43

Νέος αποκεφαλισμός αιχμαλώτου από τους τζιχαντιστές

Συντάκτης:
Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη και συναγερμό στις Αρχές προκαλεί ο νέος αποκεφαλισμός αιχμαλώτου, αυτή τη φορά Βρετανού, από τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία.
Τουλάχιστον 108 άνθρωποι διασώθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από τα σωστικά συνεργεία των Φιλιππίνων, μετά το ναυάγιο ενός πλοίου που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το φέρι Μαχαρλίκα ΙΙ ανατράπηκε εξαιτίας μεγάλων κυμάτων, περίπου 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα.
Οι φιλορώσοι του Ντονέτσκ αναφέρουν ότι την Κυριακή θα γίνει νέα ανταλλαγή κρατουμένων με την ουκρανική κυβέρνηση, μέρος της συμφωνίας για εκεχειρία στις εμπόλεμες ανατολικές επαρχίες της χώρας.

«Η λίστα των ονομάτων έχει οριστικοποιηθεί» αναφέρουν σε ρωσικά πρακτορεία οι ένοπλοι, λέγοντας πως η ανταλλαγή θα γίνει με σχήμα «65 έναντι 65».
Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό-φάντασμα όπου κατοικούσαν ελληνικής καταγωγής πληθυσμοί στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας βγαίνει σε δημοπρασία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας. Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να το παραχωρήσει σε έναν επενδυτή που θα το αναστηλώσει και θα το εκμεταλλευτεί τουριστικά.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 04:32

Η Ρωσία ρίχνει λάδι στη φωτιά στον Νότιο Καύκασο

Συντάκτης:
Η Ουκρανία δεν είναι το μοναδικό σημείο του πλανήτη όπου Ρωσία και Δύση αντιπαρατίθενται. Από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, η Μόσχα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει αποσχιστικά κινήματα σε κράτη με τα οποία συνορεύει προκειμένου να αναγκάσει τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών να αποδεχθούν τις εντολές της.