espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 2:49:52 μμ

Κόσμος

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο (Άρειος Πάγος), το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας, επικύρωσε σήμερα την καταδίκη του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής .

Ειδική εκδήλωση για την ενημέρωση των ανταποκριτών διεθνών μέσων Τύπου διοργανώνει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ανταποκριτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση της κυβερνοασφάλειας, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγες ημέρες πριν, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του ENISA για την θωράκιση της Ευρώπης απέναντι σε κυβερνοαπειλές από τρίτες χώρες.

Δείτε την περίεργη υπόθεση θανάτου επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο, που εμπλέκεται σε επίθεση κατά του πληρώματος. Κάλυψη μυστηρίου περιβάλλει τον θάνατο ενός επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean, ο οποίος ενεπλάκη σε επεισόδιο με το πλήρωμα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις αραβικές χώρες που ενεργούν ως μεσολαβητές, καταβάλλουν προσπάθειες για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με στόχο τον τερματισμό του 14μηνου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υποψήφιες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων οφείλουν να δείξουν έμπρακτα ότι επιθυμούν την ένταξή τους στην ΕΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η φιλοδυτική πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι επέκρινε σήμερα τη «βραδύτητα» της αντίδρασης της Ευρώπης και έκανε έκκληση για «περισσότερες» ενέργειες απέναντι στην πολιτική κρίση στη χώρα της, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο για «τρομοκρατική ενέργεια» μετά το φόνο εν μέση οδώ στη Μόσχα του ρώσου αντιστρατήγου Ιγκόρ Κιρίλοφ, μια αντίδραση της ρωσικής προεδρίας που έρχεται πάνω από 24 ώρες μετά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Ουκρανία.

Η Ρωσία θα ανταπαντήσει στο νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο η Μόσχα θεωρεί κίνδυνο για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η παγκόσμια ζήτηση για άνθρακα έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ το 2024, όμως αναμένεται ότι θα σταθεροποιηθεί μέχρι το 2027 χάρη στην αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικό, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ, IEA).

Στις 2:59 (ώρα Ιταλίας) την περασμένη νύχτα, ολοκληρώθηκε η διάσωση της σπηλαιολόγου Οτάβια Πιάνα, η οποία είχε πέσει από ύψος 6 μέτρων στο σπήλαιο Αμπίσο Μπουένο Φοντένο, κοντά στο Μπέργκαμο.