espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 7:19:06 μμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει «θαρραλέα απόφαση» την έκδοση από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο των ενταλμάτων σύλληψης κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του μέχρι πρότινος υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ.

«Ανώτατος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ήταν ο στόχος» της ισραηλινής επίθεσης σήμερα στην συνοικία Μπάστα στην καρδιά της Βηρυτού, δήλωσε πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς να κατονομάσει το στέλεχος της σιιτικής οργάνωσης ή να δώσει πληροφορίες για την τύχη του.

Η βρετανική αστυνομία ερευνά ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε κοντά στον σταθμό Γιούστον του Λονδίνου και, σύμφωνα με το LBC, ο σταθμός έχει εκκενωθεί.

Ένας 25χρονος Ινδός επανήλθε στη ζωή λίγες στιγμές πριν από την καύση του, καθώς ο υπεύθυνος γιατρός παραμέλησε να πραγματοποιήσει νεκροψία, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές.

Με τους εκπροσώπους της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών συναντήθηκε ο συμπρόεδρος της επιτροπής για τον διαθρησκευτικό διάλογο και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Η πρόσφατη δηλητηρίαση έξι τουριστών στη Λάο κατέδειξε τους κινδύνους από αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη. Τη ζωή τους έχουν χάσει έξι τουρίστες στο Λάος, λόγω δηλητηρίασης που προκλήθηκε από αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη.

Η κυβέρνηση του Λάος εξέφρασε σήμερα τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο έξι δυτικών τουριστών έπειτα από διαμονή τους στην Βανγκ Βιένγκ, μια πόλη ιδιαίτερα δημοφιλής σε νέους ταξιδιώτες που περιηγούνται με σακίδια βόρεια της πρωτεύουσας Βιεντιάν, λόγω δηλητηρίασης που προκλήθηκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη.

Δεκαεννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα και πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο υπουργός Ενέργειας της Μολδαβίας Βίκτορ Πάρλικοφ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom, με στόχο να εξασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τη χώρα του μετά τα ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Τα βήματα προς την ένταξη στον χώρο Σένγκεν ήταν σαφή από την αρχή και η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 12 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο συνοριακό σταθμό Κούλατα, στην πόλη Πετρίτσι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας.