espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 4:28:32 πμ

Κόσμος

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, έπειτα από την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης λόγω εκτόξευσης νέου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς από τη Ρωσία εναντίον ουκρανικής πόλης.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024 05:49

Αναβολή της Βέρχοβνα Ράντα για λόγους ασφαλείας

Συντάκτης:

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέβαλε προγραμματισμένη σημερινή συνεδρίασή του για λόγους ασφαλείας, μετέδωσε χθες Πέμπτη η ουκρανική κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση Suspilne, επικαλούμενη πηγές της.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024 05:48

Αλαμπάμα: Τρίτη εκτέλεση με εισπνοή αζώτου στις ΗΠΑ

Συντάκτης:

Άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή για φόνο που διαπράχθηκε πριν από τριάντα χρόνια, εκτελέστηκε χθες Πέμπτη στην Αλαμπάμα με τη μέθοδο εισπνοής αζώτου, μια διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως μόλις τρεις φορές.

Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την εκτόξευση ενός νέου ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία εκτόξευσε την Πέμπτη έναν βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν κατά την επίθεσή της στην Ουκρανία, μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία με βαλλιστικό πύραυλο νέου τύπου συνιστά «ξεκάθαρη και σοβαρή κλιμάκωση της βαρβαρότητας αυτού του πολέμου».

Η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών (BAS) παρουσίασε σήμερα την αποκατάσταση υγροτόπων κατά μήκος του Δούναβη και μελλοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα και τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της δράσης για το κλίμα στο βουλγαρικό περίπτερο της 29ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP29), που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή σε σαμποτάζ υποθαλάσσιων καλωδίων στη Βαλτική προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη. Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της πιθανής δολιοφθοράς στο δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων τηλεπικοινωνιών C-Lion 1, το οποίο συνδέει τη Γερμανία με τη Φινλανδία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην βουλευτής Ματ Γκετς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την υποψηφιότητα για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, την οποία είχε προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Άμεσες και έντονες ήταν οι αντιδράσεις χωρών και οργανώσεων στα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σήμερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον ηγέτη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον μέχρι πρότινος υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ.

Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Γαλλία προκάλεσε σήμερα σημαντικές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ (key001). Οι αρχές ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 10% των πτήσεών τους, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.