espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 9:23:58 μμ

Κόσμος

Η βία στην Αϊτή προκαλεί αυξημένους θανάτους και εκτοπισμούς, με την κατάσταση να βαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Η νέα έξαρση της βίας στην Αϊτή στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, τόνισε, εκφράζοντας έντονη ανησυχία, ο Υπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Φόλκερ Τουρκ.

Η υπουργός Οικονομικών Λιουντμίλα Πέτκοβα συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Νάντια Καλβίνο, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο του 2024, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Υδροστρόβιλοι στη Χίο: Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα υδροστρόβιλος έκανε το πρωί την εμφάνισή του στη Χίο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε ανοιχτά του νησιού όπου κατά διαστήματα είχε έντονη βροχόπτωση.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και του Γραφείου Προσέλκυσης Χρηματοδότησης της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπεγράφη χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπο Τανάγρας Απόστολο, τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη και τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης αν.

Προειδοποιήσεις για πιθανές αεροπορικές επιθέσεις αναγκάζουν τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας να κλείσουν στο Κίεβο. Η προειδοποίηση ήρθε τη στιγμή που έχουν πραγματοποιηθεί χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, ενώ ο Τζο Μπάιντεν συμφώνησε να προμηθεύσει νάρκες κατά προσωπικού στην Ουκρανία.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αποφεύγει ηθελημένα τις πομπώδεις επιδείξεις και τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση του ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αποφάσισε ότι ένα απλό, ξύλινο φέρετρο του αρκεί όταν θα έρθει η ώρα για την κηδεία του.

Η Ουκρανία εκτόξευσε βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο Δυτικό αξιωματούχο.

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι το γραφείο του δεν θα σχολιάσει δημοσιεύματα ή επιχειρησιακά θέματα.

Το Κίεβο επικρίνει χώρες της Δύσης που κλείνουν τις πρεσβείες τους

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο.

Κλειστές θα παραμείνουν οι πρεσβείες της Ιταλίας και της Ισπανίας στο Κίεβο, με τις χώρες να ακολουθούν το παράδειγμα των ΗΠΑ, υπό τον φόβο αεροπορικών επιθέσεων.

Πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και οι ανησυχίες για ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο. Κρίσιμες στιγμές βιώνει η Ουκρανία καθώς οι σειρήνες ηχούν στο Κίεβο, προκαλώντας φόβο στους πολίτες για ρωσικές επιθέσεις.

Το Ισραήλ διασαφηνίζει ότι οι επιχειρήσεις του στο Λίβανο στοχεύουν τη Χεζμπολάχ και όχι τον λιβανικό στρατό. Ο στρατός του Ισραήλ επανέλαβε την Τετάρτη (20/11) ότι πολεμά τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και όχι τις λιβανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών του λιβανικού στρατού σε δύο ισραηλινά πλήγματα.