Τον Ιούλιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βουλγαρία παρέμεινε σταθερός στο 2,8%, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) από το Λουξεμβούργο. Αντίστοιχα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκε στο 2,8%, αυξημένος από 2,6% τον Ιούνιο, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ανήλθε στο 2,6%, από 2,5% το προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις στατιστικές.
Κόσμος
ΒΤΑ: Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βουλγαρία παρέμεινε σταθερός στο 2,8% τον Ιούλιο του 2024
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Πούτιν συγκρίνει τη σφαγή στο Μπεσλάν με την ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση στο Κουρσκ
Συντάκτης: Eidisis.grΚατά την πρώτη του επίσκεψη σήμερα στο σχολείο του Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, όπου πριν από 20 χρόνια εκτυλίχθηκε μια αιματηρή κατάσταση ομηρείας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τη σφαγή αυτή με τη στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.
ΗΠΑ: «Άνοιγμα» του Τραμπ προς τον Μασκ για να μπει στην κυβέρνηση εφόσον οι Ρεπουμπλικανοί κερδίσουν τις εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΚάλεσμα προ τον Ίλον Μασκ για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, εφόσον ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, με έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη να δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του προς τον επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Ιράν: Η Τεχεράνη έκλεισε δύο παραρτήματα γερμανικών οργανισμών με τις κατηγορίες της παραβίασης του νόμου
Συντάκτης: Eidisis.grΟι δικαστικές αρχές του Ιράν προχώρησαν στο κλείσιμο δύο παραρτημάτων οργανισμών που σχετίζονται με τη Γερμανία, λόγω «παράνομης δραστηριότητας και οικονομικής απάτης», όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan σήμερα.
Ο Παναμάς απέλασε 29 παράτυπους μετανάστες, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με το μεταναστευτικό
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Παναμάς πραγματοποίησε σήμερα την απέλαση 29 Κολομβιανών μεταναστών οι οποίοι είχαν ποινικό μητρώο και εισήλθαν παράτυπα στη χώρα διασχίζοντας τη ζούγκλα του Ντάριεν. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία για το μεταναστευτικό η οποία υπεγράφη τον Ιούλιο με τις ΗΠΑ.
Η Ρωσία διαμαρτύρεται στην Ουάσινγκτον για την παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή Κουρσκ
Συντάκτης: Eidisis.grΡωσία-ΗΠΑ: Η Μόσχα εξέφρασε την αντίθεσή της στην Ουάσινγκτον σχετικά με την παρουσία Αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή Κουρσκ.
Σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κάλεσε ανώτερο Αμερικανό διπλωμάτη και διαμαρτυρήθηκε για τις «προβοκατόρικες ενέργειες», όπως τις αποκαλεί, των Αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.
Ινδία: Ζητείται σύσταση πάνελ από το Ανώτατο Δικαστήριο για την ασφάλεια των γιατρών μετά τον βιασμό και τον φόνο νεαρής ειδικευόμενης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας εξέφρασε σήμερα την ανάγκη για τη σύσταση εθνικής ομάδας δράσης από γιατρούς, που θα έχει ως στόχο την υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο, λίγες ημέρες μετά το βιασμό και τον φόνο 31χρονης ειδικευόμενης γιατρού στο νοσοκομείο που εργάζονταν.
Η απαγόρευση της ορθόδοξης εκκλησίας συνδεδεμένης με τη Μόσχα ψηφίστηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ουκρανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα, ύστερα από δύο μισά χρόνια ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση της ορθόδοξης εκκλησίας που έχει σχέσεις με το Πατριαρχείο της Μόσχας και συχνά θεωρείται ως μέσον μετάδοσης της επιρροής του Κρεμλίνου, όπως ανακοίνωσαν βουλευτές.
Τουλάχιστον 10 θάνατοι σε σχολείο της Γάζας – Ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για ακριβές πλήγμα σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΣώμα τουλάχιστον 10 Παλαιστινίων σήμερα σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που έπληξε σχολείο, στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένες οικογένειες στο δυτικό κομμάτι της Πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 40.173 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 40.173 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 92.857 έχουν τραυματιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.