Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 3:21:00 πμ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:45

Παρίσι 2024: Η πορεία της Ολυμπιακής φλόγας θα ξεκινήσει από τη Μασσαλία

Η πλήρης διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας προς στο Παρίσι, μετά την άφιξή της στη Μασσαλία, θα πρέπει να ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου

Την άνοιξη του 2024 στη Μασσαλία θα ξεκινήσει η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας στη Γαλλία, πριν από τους αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2024), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Παρασκευή.

«Ήταν μια αρκετά φυσική και προφανής επιλογή», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Τόνι Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (Cojo), χαιρετίζοντας μια πόλη «παθιασμένη με τον αθλητισμό, ζεστή, δημοφιλή και πολυπολιτισμική», την πόλη της Μασσαλίας έχοντας ιδρυθεί από Έλληνες Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η Μασσαλίαθα φιλοξενήσει την ιστιοπλοΐα καθώς και δέκα αγώνες των τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών και ανδρών, στο «Stade Vélodrome».

Η πλήρης διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας προς στο Παρίσι, μετά την άφιξή της στη Μασσαλία, θα πρέπει να ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τους Αγώνες, δήλωσε ο Τόνι Ενστανγκέ.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει την άνοιξη του 2024 στη Μασσαλία με το περίφημο πλοίο Belem, μετά από δεκαήμερη διαδρομή από την Ελλάδα, όπου, όπως σε κάθε διοργάνωση των Αγώνων, θα έχει προηγουμένως ανάψει κατά τη διάρκεια τελετής στην Ολυμπία.

«Μετά την υποδοχή στις γαλλικές ακτές από μια αρμάδα σκαφών, θα ξεκινήσει μια μεγάλη λαϊκή γιορτή στις αποβάθρες της πόλης», ανακοίνωσαν περαιτέρω οι διοργανωτές σε δελτίο τύπου.
«Στον αθλητισμό, για να πετύχεις, λέμε συχνά ότι πρέπει να κάνεις μια καλή αρχή, γι’ αυτό είναι σημαντικό για εμάς να είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή», πρόσθεσε ο Τόνι Εστανγκέ.

«Η Μασσαλία ιδρύθηκε από Έλληνες που ήρθαν από τη Φώκαια πριν από 2.600 χρόνια. Ζητώντας να καλωσορίσουμε τη φλόγα στις ακτές μας, θέλαμε να επανασυνδεθούμε με αυτή τη μεγάλη ιστορία του μοιράσματος, της αδελφότητας, της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης», καλωσόρισε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη συμμετοχή Ρώσων στο Παρίσι υπό ουδέτερη σημαία

Πηγή: Politic.gr