Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 5:00:51 πμ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 17:41

Πλημμύρες στη Ρωσία: Εντολή εκκένωσης περιοχών της επαρχίας Κουργκάν

Στην επαρχία Κουργκάν των ρωσικών Ουραλίων, οι αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης πολλών περιοχών σήμερα λόγω της αύξησης της στάθμης των ποταμών.

Αυτό οφείλεται στο λιώσιμο του χιονιού και τις ισχυρές βροχές που έπληξαν την περιοχή, η οποία είχε ήδη υποστεί πλημμύρες πριν από τον χειμώνα.

Τα ρωσικά Ουράλια και το βόρειο Καζακστάν βιώνουν συχνά πλημμύρες την εποχή αυτή, αλλά φέτος η κατάσταση φαίνεται να είναι χειρότερη από ποτέ.

Οι αρχές στην Κουργκάν ανέφεραν ότι η στάθμη του ποταμού Τομπόλ έχει ξεπεράσει το υψηλότερο επίπεδο που είχε καταγραφεί το 1994.

«Τώρα είναι η ώρα να μαζέψετε πράγματα και έγγραφα και να βρείτε ένα μέρος για τα κατοικίδια», ανέφεραν οι αρχές στην εφαρμογή Telegram, καλώντας τους κατοίκους να φύγουν από τις επικίνδυνες περιοχές.

Στην Κουργκάν βρίσκεται ένα σημαντικό τμήμα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας, ένα τεράστιο εργοστάσιο που παράγει οχήματα μάχης πεζικού για τον στρατό, που έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε ορισμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσον το εργοστάσιο, το Kurganmashzavod, έχει επηρεαστεί καθόλου μέχρι τώρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πως η στάθμη του νερού στον Τομπόλ αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου στο ρεύμα προς Λαμία

Πηγή: Politic.gr