Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:59:47 μμ
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 16:00

Πούτιν για ενέργεια: «Οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι»

Στις θετικές σχέσεις της Μόσχας με την Αγκυρα και στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, ο Πούτιν είπε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες στοχεύουν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στη ρωσική οικονομία σταματώντας να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Ερωτώμενος για τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας περί περιορισμού των αποστολών ενέργειας, ο Πούτιν είπε: «Δεν περιορίζουμε τίποτα, παρέχουμε τα πάντα. Οι πιο αξιόπιστοι εταίροι είναι οι Τούρκοι. Εδώ, οι αποστολές γίνονται μέσω TurkStream», είπε.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει ρωσικό αέριο ή όχι, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Αν το χρειαστούν, θα το αγοράσουν, διαφορετικά θα το διαχειριστούμε χωρίς αυτούς. […] Θα χρειαζόταν μόλις μία εβδομάδα για την επανεκκίνηση του “Nord Stream”, αλλά η Γερμανία δεν θέλει».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Δείτεεπίσης: Κλειστό από αύριο έως και το μεσημέρι του Σαββάτου το αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω έργων

Πηγή: Politic.gr