espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 10:30:59 μμ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 17:09

Πούτιν σε Δύση: Aπό 1 Απριλίου σε ρούβλια οι πληρωμές για το φυσικό αέριο

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως με βάση διάταγμα που υπέγραψε οι ξένοι αγοραστές φυσικού αερίου θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια από την 1η Απριλίου

«Προκειμένου να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες.

Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το αέριο που παραδίδεται, αρχής γενομένης από αύριο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αν δεν γίνουν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε κι εμείς θα κάνουμε φιλανθρωπία – δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν», πρόσθεσε.

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Έχουν καταστρέψει την αμυντική βιομηχανία μας»

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του με την οποία καλωσόρισε τις προβλέψεις μιας προτεινόμενης συμφωνίας ειρήνης ως κέρδος για την Ουκρανία, δήλωσε πως η Ρωσία έχει καταστρέψει σχεδόν όλη την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης:Ζελένσκι στο βελγικό κοινοβούλιο: «Μία ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στην Μαριούπολη»

  • Αποχωρούν οι Ρώσοι από το Τσερνόμπιλ
  • ΚΤΕΛ: Συνεχίζουν την εξυπηρέτηση 31 γραμμών αστικής συγκοινωνίας
  • Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Συνάντηση με μικρούς Ουκρανούς πρόσφυγες στο ΕΜΣΤ
  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Η συνέντευξη που έδωσε λίγη ώρα πριν συλληφθεί
  • Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πηγή: Politic.gr