Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 9:36:16 μμ
etpa
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 07:18

Ρωσία: Απόλυτα απαράδεκτη η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα περί «ένωσης με το Κόσοβο»

Συντάκτης:

Έξαλλη είναι η Ρωσία με τον Έντι Ράμα και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί “Μεγάλης Αλβανίας”

Η Μόσχα θεωρεί τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα, περί ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο απόλυτα απαράδεκτη, τόνισε χθες Κυριακή σε ανακοίνωσή Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την ένωση της Αλβανίας και του Κοσόβου απόλυτα απαράδεκτη. Η προώθηση της πραγματοποίησης του σχεδίου της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή» των Βαλκανίων, σημείωσε συγκεκριμένα η κυρία Ζαχάροβα.

«Αδημονούμε να ακούσουμε να δίνεται προσήκουσα απάντηση των δυτικών κηδεμόνων του σχεδίου ‘οικοδόμησης κράτους-έθνους’ στο Κόσοβο σε αυτή την κατάφωρη πρόκληση. Είμαστε κατάπληκτοι που αγνοούνται τέτοιες υπονομευτικές εκκλήσεις ενώ ασκείται κριτική στο Βελιγράδι για τις ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες για τον ‘σερβικό κόσμο’, που είναι δικαιολογημένες και συνάδουν με το διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε η κυρία Ζαχάροβα.

Για τη Μόσχα, είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι η θέση αυτή, που εναντιώνεται σε μια απόφαση θεμελιώδη για την επίλυση της σύρραξης, «ανακηρύσσεται σε στόχο-κλειδί της πολιτικής καριέρας του ηγέτη μιας χώρας των Βαλκανίων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Τέτοιες πολιτικές «δεν συνάδουν με τις κοινές προσπάθειες του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία ενιαίας αγοράς», έκρινε η ίδια.

Δείτε επίσης: Ευθύμιος Λέκκας: Oι 10 περιοχές της χώρας που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες (vid

  • Παγώνη: Έχουμε ένα πούλμαν θανάτων κάθε μέρα – Ακόμα να πειστούν να εμβολιαστούν;
  • Δημοσκόπηση politic.gr – Θεσσαλονικείς: Ναι στις παρελάσεις, Nαι στις δοξολογίες του Αγίου Δημητρίου, Όχι στο λοκντάουν
  • Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ταχύτερη απονομή πολιτικής δικαιοσύνης
  • Freedom Pass: Δωρεάν 50 GB για εφήβους – Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους εμβολιασμένους 15 με 17 ετών
  • Ζημιές στη Χαλκιδική – Κλειστά σήμερα τα σχολεία στη Συκιά λόγω των πλημμυρών
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr