Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 1:57:15 πμ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 16:59

Ρούτε: Η Ευρώπη να μην γκρινιάζει για τις δηλώσεις Τραμπ, αλλά να δει τι θα μπορεί να κάνει

Η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει να γκρινιάζει για όσα λέει ο Ντόναλντ Τραμπ και, αντιθέτως, να επικεντρωθεί σε όσα θα μπορούσε να κάνει η ίδια για την Ουκρανία

Αυτό δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο επικρατέστερος μέχρι σήμερα υποψήφιος για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε αναταραχή στην Ευρώπη όταν δήλωσε ότι, εφόσον επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, δεν θα υπερασπιστεί τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ οι οποίοι δεν δαπανούν αρκετά για την άμυνα.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να μουρμουρίζουμε και να κλαιγόμαστε και να γκρινιάζουμε για τον Τραμπ», είπε ο Ρούτε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η εκλογή του «εξαρτάται από τους Αμερικανούς. Δεν είμαι Αμερικανός, δεν μπορώ να ψηφίσω στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με όποιον βρίσκεται στην πίστα», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη θα έπρεπε να επενδύει περισσότερα στην άμυνα και να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών, και όχι μόνο επειδή μπορεί ο Τραμπ να επιστρέψει στην προεδρία, συνέχισε ο Ρούτε τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης.

Δείτεεπίσης: Θεσσαλονίκη: Ο Στέλιος Αγγελούδης επισκέφθηκε την Πλατεία Καούδη και τα γήπεδα Γαλαξία

Πηγή: Politic.gr