Στο Σουδάν, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με drone σε αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.
Η επίθεση σημειώθηκε σε μια νότια πόλη που ελέγχεται από παραστρατιωτικούς, με τις ένοπλες δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) να έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους με drones από τον Απρίλιο του 2023.
Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το drone χτύπησε ένα γεμάτο εστιατόριο στην κεντρική αγορά του Γκουμπάις, ενώ άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι πρώτα επλήγη ένα όχημα των RSF, με τρεις θανάτους.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ η στρατιωτική πηγή αρνήθηκε την ευθύνη, ισχυριζόμενη ότι ο στρατός δεν στοχεύει αμάχους.
Από την αρχή της σύγκρουσης, οι θάνατοι αμάχων από επιθέσεις με drones έχουν ξεπεράσει τους 880, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων
Πηγή: Politic.gr