Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 3:21:13 πμ
Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 16:58

Σουδάν: Επιχειρήσεις απομάκρυνσης ξένων πολιτών μετά από το χτυπήμα στο γαλλικό κονβόι

Διεθνείς επιχειρήσεις απεγκλωβισμού υπηκόων ξένων χωρών διεξάγονται στο Σουδάν, με τις συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και παραστρατιωτικών να έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, ενώ οι εκκλήσεις για εκεχειρία έχουν πέσει, μέχρι στιγμής, στο κενό

Σύμφωνα με το Reuters, πυκνός καπνός σκέπασε την πρωτεύουσα Χαρτούμ με πυροβολισμούς να ηχούν σε ορισμένες περιοχές, καθώς οι πολίτες του Σουδάνπροσπαθούσαν να ξεφύγουν και οι ξένες χώρες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους τους.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή Γάλλων υπηκόων, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ένας Γάλλος τραυματίστηκε. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εκκενώνει διπλωματικό προσωπικό και πολίτες, δεν σχολίασε.

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης σχολίασαν το περιστατικό μέσα από ανακοίνωσή τους στο Twitter, τονίζοντας πως δέχθηκαν επίθεση από αεροσκάφη κατά την εκκένωση Γάλλων υπηκόων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “το πρωί της 23ης Απριλίου 2023, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης δέχθηκαν επίθεση από αεροσκάφη κατά την εκκένωση Γάλλων υπηκόων από την πρεσβεία τους. Η επίθεση αυτή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή Γάλλων υπηκόων τραυματίζοντας έναν από αυτούς και την επιβίωση των υπόλοιπων μελών της συνοδείας“.

Δείτεεπίσης: Συνάντηση Μελόνι – Σάντσεθ: «Βήματα προόδου» στο σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο

Πηγή: Politic.gr