Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:06:10 πμ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 16:18

Στη Σαουδική Αραβία για επίσκεψη εργασίας ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτασε στη Σαουδική Αραβία για μια επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία πρόκειται να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν.

Στο πλαίσιο αυτής τηςεπίσκεψης, ο Ζελένσκι θα συζητήσει τη διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας στο θέμα της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και το ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προτείνει η Κιέβο.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Telegram, ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία και την προσμονή του για τις συνομιλίες με τον πρίγκιπα Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην πρόταση ειρηνευτικού σχεδίου της Ουκρανίας και στην επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου που κρατά η Ρωσία, με τη συμβολή που έχει ήδη προσφέρει η Σαουδική Αραβία.

Το Κίεβο ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη αυτή την άνοιξη στην Ελβετία με την συμμετοχή ηγετών από δεκάδες χώρες.

«Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην διοργάνωση της πρώτης συνόδου κορυφής για την ειρήνη και υπολογίζουμε στην συνεχιζόμενη ενεργή υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας» έγραψε ο Ζελένσκι στην ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα μάχης»

Πηγή: Politic.gr