Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του τούρκου ομολόγου του, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία TASS της Ρωσίας και Anadolu της Τουρκίας.
Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί όταν η κατάσταση με την πανδημία και τα χρονοδιαγράμματα των δύο ηγετών το επιτρέψουν, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση στη Μόσχα.
“Ο πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την πρόσκληση. Και συμφώνησαν ότι μόλις α) η επιδημιολογική κατάσταση και β) το επιτρέψουν τα χρονοδιαγράμματα, σίγουρα θα επωφεληθεί από αυτήν την πρόσκληση”, είπε ο Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας υπήρξε “μια ορισμένη παύση” στη διεξαγωγή συνεδριάσεων της διακυβερνητικής επιτροπής και του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, του οποίου ηγούνται οι δύο πρόεδροι.
Το θέμα συζητήθηκε πολλές φορές στις πρόσφατες προεδρικές επαφές και ο Ερντογάν είπε ότι ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις στην Τουρκία, είπε ο Πεσκόφ.
Την πρόσκληση γνωστοποίησε χτες ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος που είπε ότι κάλεσε τον Πούτιν στην Άγκυρα ώστε μαζί με την Ουκρανία να προσπαθήσουν να βρουν λύση στην κατάσταση που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες.
27/01/2022, 15:32
Μαρία Αντωνιάδου
Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Δύση βρίσκεται σε «πολεμική μέθη», επιδιώκει προβοκάτσια στην Ουκρανία
Kακοκαιρία: Τηλεργασία και για αύριο Παρασκευή στο Δημόσιο
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η αντικατάσταση των Στάσεων του ΟΑΣΘ
Πλεύρης: «Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση» (vid)