Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 6:48:43 πμ
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 20:20

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Κλείνουν συνάντηση στην Σύνοδο Κορυφής του NATO

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Εδώ και πολύ καιρό, οι δύο ηγέτες είχαν εκφράσει την πρόθεση τους να έχουν συνάντηση στο Βίλνιους, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο, καθώς και η γειτονική χώρα ανέμενε το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει πολλές φορές σε δηλώσεις του, την επιθυμία του να δει τον πρόεδρο της Τουρκίας, στον οποίο αναμένεται να θέσει –μεταξύ άλλων- και το ζήτημα των τουρκικών παρεμβάσεων στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Πράγματι υπήρχε τους τελευταίους μήνες μια βελτίωση και στο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και στο επίπεδο της εξαιρετικά περιορισμένης δραστηριότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στον αέρα. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο το συγκρατώ ως θετικό και πάντα πιστεύω μια εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Σίγουρα αυτή θα είναι η πρόθεσή μου εφόσον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Έχω ήδη πει δημόσια ότι θα ήθελα μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να επαναπροσδιορίσουμε τον οδικό χάρτη στον οποίο μπορούμε κατά την άποψή μου να κινηθούμε για τους επόμενους μήνες“, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Δείτε επίσης:Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα

Πηγή: Politic.gr