espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 5:32:51 μμ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2026 14:39

Συλλήψεις στην Τσεχία: Επτά άτομα για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

Σημαντικές εξελίξεις στην Τσεχία, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του υπουργείου Βιομηχανίας, για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Η ανακοίνωση έγινε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) σήμερα.

Η EPPO δεν κατονόμασε τους υπόπτους, ωστόσο επισημάνθηκε ότι προσπάθησαν να οικειοποιηθούν παράνομα κεφάλαια ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ ή 340 εκατομμυρίων κορωνών. Το ζήτημα αφορά επιδοτήσεις της ΕΕ που φέρεται ότι αποκτήθηκαν με ψευδείς πληροφορίες για την ανάπτυξη ενός κέντρου καινοτομίας.

Επιπλέον, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Πολεοδομίας. Τα υπουργεία Βιομηχανίας και Ανάπτυξης της Τσεχίας δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Η έρευνα της EPPO αποκάλυψε ότι ένας επιχειρηματίας με διασυνδέσεις με αξιωματούχους υπέβαλε ψευδείς πληροφορίες στο υπουργείο που διαχειρίζεται τα κεφάλαια. Η τσεχική αστυνομία, σε συνεργασία με την EPPO, πραγματοποίησε 13 έρευνες, κατασχέτοντας ένα κτίριο και 2 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr