Συναγερμός έχει σημάνει καθώς αναφορές από κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν, με τις επιχειρήσεις διάσωσης του πληρώματος να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επισημαίνουν ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή απώλεια αεροσκάφους από την αρχή του αμερικανο-ισραηλινού πολέμου κατά του Ιράν, που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Wall Street Journal και το Axios, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για τυχόν επιζώντες. Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε και οι έρευνες για το πλήρωμα είναι σε εξέλιξη.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το αεροσκάφος, προσφέροντας μάλιστα αμοιβή για τη σύλληψη των πιλότων. Η ιρανική κρατική τηλεόραση παρουσίασε εικόνες από το καταρριφθέν μαχητικό, το οποίο φέρεται να επλήγη ενώ πετούσε πάνω από το κεντρικό Ιράν.
«Αν συλλάβετε ζωντανούς τους εχθρούς πιλότους, θα λάβετε μια γενναία ανταμοιβή», δήλωσε η ιρανική αστυνομία, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής Κογιλουγέ και Μπογέρ Αχμάντ τόνισε ότι όποιος συλλάβει ή σκοτώσει το πλήρωμα θα λάβει ιδιαίτερη ανταμοιβή.



