Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, αφίχθη σήμερα στην Ισπανία, όπου θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Τενερίφη. Ο κύριος στόχος της επίσκεψής του είναι η ασφαλής απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στο οποίο εκδηλώθηκε το ξέσπασμα του Χανταϊού.
Ο Γκεμπρεγεσούς επιβεβαίωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κυβερνήτη του πλοίου. Επιπλέον, ένας συνεργάτης του ΠΟΥ που βρίσκεται onboard ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες που να εμφανίζουν συμπτώματα του Χανταϊού.
Η κατάσταση παρακολουθείται στενά, καθώς οι αρχές εργάζονται για την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών και την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων



