espa pkm

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 6:09:18 μμ
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026 22:37

Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ κατά το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών

Σοκαριστικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, όπου άνδρας επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολώντας έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν από το Τόρανς της Καλιφόρνιας κατηγορείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την απόπειρα δολοφονίας του προεδρικού αξιώματος, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, ο Άλεν, φορώντας την μπλε στολή των κρατουμένων, δήλωσε ότι θα απαντήσει ειλικρινά σε όλες τις ερωτήσεις, προσθέτοντας ότι κατέχει μεταπτυχιακό στην επιστήμη των υπολογιστών.

Η εισαγγελέας Τζόσλιν Μπάλανταϊν τόνισε ότι επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ ο δικαστής Μάθιου Σάρμπο διέταξε την προφυλάκισή του και προγραμμάτισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για την Πέμπτη.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr