Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στη Ρώμη, μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο TRT Haber
Η σύνοδος κορυφής της G20 έχει προγραμματιστεί για τις 30-31 Οκτωβρίου.
Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι οι σχέσειςΆγκυρας – Ουάσινγκτον δεν είναι υγιείς, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να «τακτοποιήσουν» ζητήματα σχετικά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, σύμφωνα με το Haberturk.
Οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν ως φίλοι, αλλά «η τρέχουσα κατεύθυνση δεν προμηνύει πρόοδο», είπε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν ξεκίνησαν καλά».
«Θέλω εμείς (Τουρκία και ΗΠΑ), ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, να είμαστε φίλοι και όχι αντίπαλοι. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τα σχεδόν 19 χρόνια εργασίας μου ως πρωθυπουργός και πρόεδρος, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δούλεψα καλά με τους Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν» είχε πει ο Ερντογάν.
28/09/2021, 17:32
Μαριάννα Φτάκα
Δείτε επίσης: Ε. Μακρόν: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάψουμε να είμαστε αφελείς»
ΣΥΡΙΖΑ για φρεγάτες: «Πληρώνουμε πάνω από 10 δισ. τις παλινωδίες και τις επιλογές Μητσοτάκη»