Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:51:21 μμ
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 09:01

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Εμφανής η ενόχληση της Τουρκίας για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού

Την τακτική της προκλητικότητας επιλέγει για άλλη μια φορά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έδειξε την ενόχλησή του για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού και τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τις οποίες χαρακτηρίζει ως αβάσιμες.

Από τη γειτονική χώρα, επισημαίνεται πως «ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με λύπη αντιμετωπίζονται οι αβάσιμες δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδος, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή θεμελίωσης του σχεδίου κατασκευής του «Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα», που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ελληνικό-Αργυρούπολη της Αθήνας.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός ήταν εκείνος που διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας (σ.σ. Μικρασία).

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι λόγω αυτών των εγκλημάτων, που καταγράφηκαν και στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση για τις ζημίες που προέκυψαν από τις πράξεις της, που ήταν αντίθετες προς τους κανόνες του πολέμου, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Οι συχνές ψευδείς κατηγορίες από την Ελλάδα επισκιάζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς περιβάλλοντος διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις που αναμένονται από τους κρατικούς λειτουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, να επιδείξει κοινή λογική και εποικοδομητική αντίληψη».

Δείτε επίσης: Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

  • Εγκαταλείπουν το Καζακστάν οι Ρώσοι – «Εκπληρώσαμε τα καθήκοντα μας»
  • Εντολή Πλεύρη να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των ιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
  • Βάνα Μπάρμπα: Οι ηθοποιοί να αρχίσουν να πληρώνονται για τις συνεντεύξεις τους
  • Αγρίνιο: Νεκρός 41χρονος Ιερέας από κορονοϊό
  • Θεμιστοκλέους: «Καμιά παράταση στην επιβολή του πρόστιμου για τους άνω των 60 ετών»

Πηγή: Politic.gr