Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:10:57 πμ
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 17:57

Ζαχάροβα: «Η Γαλλία ρισκάρει την απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία»

Η Μαρία Ζαχάροβα άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος της Γαλλίας, τονίζοντας ότι εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά την Ζαχάροβα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο μιας απευθείας αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δεν έμεινε στις «διαπιστώσεις» ή τις «απειλές». Σε μία κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως απόπειρα παρέμβασης ακόμη και στις γαλλικές εκλογές της 30ής Ιουνίου,  με δεδομένες τις «αρμονικές» σχέσεις της Ρωσίας με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήρθε η ώρα ο γαλλικός λαός να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει αυτό στο οποίο οδηγείται».

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και τους τελευταίους μήνες έχει υποστηρίξει το ενδεχόμενο στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Δ. Παπαστεργίου: Έργα προστιθέμενης αξίας για την υγεία θα παραχθούν με αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Πηγή: Politic.gr