Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:11:46 μμ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:33

Άμεσες αποζημιώσεις. Αντιπλημμυρικά έργα

konstantinidis_theodosis


Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές και νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Μετ’ εμποδίων γινόταν η κυκλοφορία στο δρόμο Γιαννιτσών – Ν. Χαλκηδόνας. Πλημμύρες προκλήθηκαν στην περιοχή Άσπρου – Αξιοχωρίου, στο Πάικο και αλλού.
Σημαντικές ζημιές έγιναν σε αγροτικές καλλιέργειες. Στις βαμβακοκαλλιέργειες στην Ημαθία, οι πατατοκαλλιέργειες στο οροπέδιο Μεγάλων Λιβαδιών, διαφόρων ειδών καλλιέργειες στην Πέλλα.
Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και οι κακοτεχνίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη νεροποντή αποκαλύπτουν τι βαρύτητα έχουν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις κυβερνήσεις τους που μια εγκαινιάζουν έργα και μια εξαγγέλλουν νέα έργα.
Η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου δεν «αντέχει» την προστασία των ανθρώπων και των κατοικιών, του οδικού δικτύου, των καλλιεργειών.
Τη στιγμή που τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στις τράπεζες, στην επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών με διάφορα προγράμματα.
Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και η παράδοση των έργων υποδομής, δημόσιας περιουσίας σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Γι’ αυτό τα απαραίτητα έργα υποδομής είτε δε γίνονται (αν δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες), είτε τα διπλοπληρώνει ο λαός και τα εκμεταλλεύονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Και οι αγρότες μένουν απροστάτευτοι από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η ΕΕ, η ΚΑΠ προστατεύουν τις αθρόες εισαγωγές, προστατεύουν τους εμποροβιομήχανους να διαμορφώνουν τιμές αγροτικών προϊόντων με βάση τα συμφέροντά τους, αλλά όχι και το μόχθο των αγροτών. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενισχύουν την ασυδοσία της αγοράς, που επιβάλλει τις εξευτελιστικές τιμές, με τις οποίες πωλούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Απαιτούμε:
- άμεση αποζημίωση των αγροτών για όλες τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους
- άμεση αποζημίωση όσων υπέστησαν καταστροφές στις κατοικίες τους
- να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται μέσα από κρατική χρηματοδότηση.
- Η μόνη διέξοδος για το λαό είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που γεννάει βάσανα για τους εργαζόμενους  και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο. Μπορεί να αξιοποιήσει και την ψήφο του σε αυτόν τον αγώνα, ενισχύοντας τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Ζιώγας Γιάννης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τρεμπελής Χρήστος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Χαλίτσιος Κώστας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Ουγγρίνος Αλέκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Σκουφάς Γιάννης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Ρακιτζή Τιμοθέα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Τζέκης Άγγελος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής