Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 11:10:47 μμ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 11:44

Απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς στην καταγγελία του σωματείου εργαζομένων

Από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση

Η καθιερωμένη Σεπτεμβριανή καταγγελία του πρώτου δεκαημέρου του μήνα, που φέτος μεταφέρθηκε για ευνόητους λόγους στο δεύτερο δεκαήμερο, από μέλη του Σωματείου εργαζομένων, για την Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Κιλκίς, επιχειρεί ξεκάθαρα να σπείρει τον φόβο και την ανησυχία στους πολίτες.

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν γίνει πέντε προκηρύξεις για να καλυφθούν οι θέσεις ιατρών στην Παθολογική Κλινική, κάτι που αποσιωπάται από τους υπογράφοντες το κείμενο,  πλην όμως απέβησαν άκαρπες και αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του Γ.Ν. Κιλκίς.  Μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις, οι οποίες και θα επαναπροκηρυχθούν, η Κλινική θα καλύπτεται από τους υπηρετούντες ιατρούς και από όσους μετακινούνται νομίμως με αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ από τις περιφερειακές δομές υγείας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία παραίτηση ιατρού παθολόγου και άπασες οι εφημερίες οι οποίες εγκρίνονται από το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι απολύτως νόμιμες και όχι «αμφίβολης νομιμότητας», όπως αναφέρεται. Κανένας κίνδυνος δεν «ελλοχεύει» για την υγεία και τη νοσηλεία των ασθενών χάριν σε όσους εργάζονται ακάματα .

                                                                                                        Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                     ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

                                                                                                  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ