Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 4:05:51 πμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 14:01

«Άστραψε» ο Σ. Τσιτουρίδης με βολές κατά πάντων

Στο κίνημα των γαλάζιων «διαφωνούντων» εισήλθε με επίσημο τρόπο από την Κυριακή ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης με τη συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής.
Ο πρώην Υπουργός προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός νομού με τις δηκτικές απαντήσεις του σε κρίσιμα θέμα τα της επικαιρότητας, όπου φρόντισε να πάρει αποστάσεις χωρίς βεβαίως να υπερβεί τα κομματικά εσκαμμένα για ευνόητους λόγους.
Με διπλωματική γλώσσα, αλλά κυρίως με δηκτική διάθεση ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε ως εξής:
Στο ερώτημα τι θα πράξει ενόψει της ψηφοφορίας για τον ΟΤΕ απάντησε:  «Θα περιμένω από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό οικονομίας και τον συντάκτη του προγράμματος της Ν.Δ. Γ. Σουφλιά να διαβεβαιώσουν ότι αυτό που θα γίνει στον οργανισμό συνάδει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος. Εάν το πράξουν δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Αλλά η ευθύνη θα είναι δική τους».
Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσιτουρίδης, πέραν των υπουργών, εντάσσει και τον κ. Καραμανλή στο βεληνεκές των έμμεσων μόνο φαινομενικά επικριτικών σχολίων του.
Για την ακρίβεια στην αγορά και εν γένει για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής  ο κ. Τσιτουρίδης γίνεται σκωπτικότερος: «Περιμένω να δω τα αποτελέσματα των 41 μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης».
Όσο για την φιλολογία περί «αντάρτικων» και κινδύνων από τη στάση ενίων βουλευτών ο κ. Τσιτουρίδης ανταποδίδει τα ίσα: «Η κυβέρνηση δεν  κινδυνεύει από κανέναν βουλευτή της, αλλά από τις δικές της επιδόσεις».
Και το καλύτερο ο κ. Τσιτουρίδης το φύλαξε για το τέλος. Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν προσέγγισε το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη. Ιδού η απάντηση: «Μην με χρεώνετε σε πρόσωπα, στηρίζω μόνο όποιον με στήριξε. Δηλαδή τον εαυτό μου»!.
Είναι τόσο προφανείς οι αποδέκτες - εντός της κυβέρνησης - των σχολίων και υπομνήσεών του. Και ας σημειωθεί ότι παρήλθε ο χρόνος όπου ο κ. Τσιτουρίδης διαδραμάτιζε ρόλο «αντ’ αυτού» ή «λοχαγού» ή «νεροκουβαλητή».
Τώρα πλέον στηρίζει, όπως ο ίδιος τονίζει με νόημα, τον εαυτό του. Ενδεχομένως το νόημα των δηλώσεων αυτών καταστεί εναργέστερο ύστερα από λίγα - ελάχιστα - χρόνια.