Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 8:28:03 μμ
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 18:57

Αστυνομικοί Κιλκίς: Αποδεσμεύστε την Ελληνική Αστυνομία από πάρεργα και αφήστε τον Έλληνα Αστυνομικό να προστατεύει τον πολίτες

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς:

Πολλές υποσχέσεις έχουν δοθεί από την Πολιτεία για αποδέσμευση χιλιάδων Αστυνομικών από πάρεργα και την χρησιμοποίηση τους στην αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς όμως, μετά την σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας διαπιστώνουμε να γίνεται το αντίθετο, ακούγοντας να εξαγγέλλονται μέτρα όπως η επιστροφή των Αστυνομικών δυνάμεων στα γήπεδα και συγκεκριμένα στον έλεγχο των οπαδών, ένα πάρεργο από το οποίο πολύ σωστά είχε αποδεσμευτεί η Ελληνική Αστυνομία πριν μερικά χρόνια.

 

Με την πρόθεση αυτή στερείται την αστυνόμευση από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη, χορηγείται δωρεάν στους επιχειρηματίες των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών ιδιωτική ασφάλεια (security), μεταφέρετε τις ευθύνες για την διεξαγωγή ενός αγώνα από τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, τα γνωστά και εύκολα εξιλαστήρια θύματα.

Το πρόβλημα λύνεται μόνον από αυτούς που το δημιουργούν, δώστε τον αποκλειστικό έλεγχο στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, λάβετε αυστηρά μέτρα κατά των ανώνυμων εταιρειών που δεν τηρούν τους Νόμους και κανονισμούς, απαγορεύστε δια βίου την είσοδο σε αθλητικούς χώρους εμπλεκόμενους με αθλητική βία, νομοθετήστε επιτέλους ως ιδιώνυμο το συγκεκριμένο αδίκημα.

Είμαστε αντίθετοι με κάθε απόφαση που ρίχνει ευθύνες που δεν αναλογούν στις πλάτες των εργαζόμενων Αστυνομικών, αποδεσμεύστε την Ελληνική Αστυνομία από πάρεργα και αφήστε τον Έλληνα Αστυνομικό να προστατεύει τον πολίτες.