Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:55:48 πμ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 09:36

Δημήτρης Κυριακίδης προς Ειρήνη Αγαθοπούλου: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη σε ανάρτηση της πρώην βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου:

 

«Με κατάπληξη διάβασα δημόσια ανάρτηση στο FB της Ειρήνης Αγαθοπούλου πρώην βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, η οποία καταφέρεται εναντίον μου γιατί τόλμησα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστώ την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου από το συκοφαντικό παραλήρημα νεαρής συμπολίτισσάς μας που εκφράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό κατά την προεκλογική περίοδο.

Η κυρία Αγαθοπούλου ισχυρίζεται εσφαλμένα ότι η ποινική δίωξη ασκείται από τον μηνυτή. Να διορθώσω, λοιπόν, την πρώην εκπρόσωπο της νομοθετικής εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι κατά τις επιταγές του Δικαίου η ποινική δίωξη ασκείται από τον Εισαγγελέα.

Η πρώην βουλεύτρια εισάγει την καινοφανή θεωρία της κριτικής στη σωρεία αβάσιμων και χυδαίων κατηγοριών που δέχθηκα από την μηνυθείσα. Αλήθεια, από πότε η προσβολή, το ψέμα και η κατασυκοφάντηση ενός πολίτη εξισώνεται με την έννοια της κριτικής;

Εάν δηλ. η ίδια η κυρία Αγαθοπούλου είχε δυσφημιστεί, κατηγορούμενη ότι ήθελε να επανεκλεγεί επειδή δεν πρόλαβε να φάει αρκετά λεφτά θα εκλάμβανε τη βαριά κατ΄ εμέ μομφή ως κριτική και θα συνέχιζε τη ζωή της χωρίς να προστατεύσει τον εαυτό της από τον στιγματισμό;

Η κυρία Αγαθοπούλου υποβαθμίζει την απήχηση που είχε η συγκεκριμένη ανάρτηση,

η οποία ειρήσθω εν παρόδω αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι την είδαν 100 άνθρωποι, άντε και καμιά σαρανταριά το πολύ να έκαναν like. Ομολογώ ότι και αυτή είναι μια πολύ προβληματική όψη, μια πρωτόγνωρη αντίληψη περί προστασίας της υπόληψης ενός προσώπου και άσκησης των έννομων δικαιωμάτων του. Είναι ποσοτικό το θέμα; Στα πόσα like πρέπει να αντιδράσει κάποιος που θίγεται, που διασύρεται, που περιπαίζεται από τον κατήγορό του δημόσια με ένα αυθαίρετο κατηγορητήριο και χωρίς καμία απολύτως απόδειξη; Από πότε τα κριτήρια που καθορίζουν το δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ‘’υπακούουν’’ στους ‘’νόμους’’ του FB;

Θα συνιστούσα στην πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει, κι αυτό είναι στοιχείο υπευθυνότητας, αντί να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα ότι φτάνει στα αυτιά της.

Η σωστή τεκμηρίωση της αυτόκλητης συνηγόρου θα τη βοηθούσε να σχηματίσει καθαρή εικόνα για την υποτιθέμενη ‘’κριτική’’ της κατηγόρου μου και ίσως να ανέστειλε την εφόρμησή της αναθεωρώντας τους ακραίους όσο και εμπρηστικούς ισχυρισμούς της ότι με την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιχειρείται τάχα ο εκφοβισμός και η φίμωση νέων ανθρώπων.

Δεν είμαι εξάρτημα κανενός συστήματος και ο πολιτικός και ιδιωτικός μου βίος δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με μια κατατρομαγμένη δημοκρατία που στηρίζεται στον φόβο. Για όνομα του Θεού, είναι επικίνδυνες, είναι ανατριχιαστικές για τη Δημοκρατία μας αυτές οι απόψεις.

Όλοι οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους συνταγματικούς μας κανόνες, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και οι νόμοι είναι αυτοί που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία της Πολιτείας. Ασκώ τα συνταγματικά μου δικαιώματα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος απέναντι σε μια διαδικτυακή ζούγκλα, που θεωρεί την ύβρη ως αναφαίρετο δικαίωμά της, την προσβολή και τον διασυρμό του άλλου ως αποκλειστικό της προνόμιο, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.         

Κυρία Αγαθοπούλου η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και η απονομή του Δικαίου απέχει παρασάγγας από τη θεώρησή της ως εργαλείο εκφοβισμού».

 

Η ανάρτηση της κας Αγαθοπούλου

Η ανάρτηση της κας Αγαθοπούλου στην προσωπική της σελίδα, η οποία και προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κυριακίδη, έχει ως εξής:

«Έφτασε στα αυτιά μου ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης 25χρονης συμπολίτισσάς μας, γιατί προεκλογικά του άσκησε κριτική με ανάρτηση της στο fb και έπληξε την τιμή και την υπόληψή του.

Μια ανάρτηση που την είδαν 100 άνθρωποι και καμία 40αριά -το πολύ - να έκαναν like.

Οπότε καμία τιμή και καμία υπόληψη δεν θίχτηκε. Αποτελεί και ο Δήμαρχος μας μέρος του συστήματος αυτού που θέλουν με κάθε τρόπο να βουλώσουν τα στόματα των νέων ανθρώπων, να φοβούνται να μιλήσουν δημόσια ή να γράψουν με το όνομα τους και να είναι πιστά σκυλιά της κάθε εξουσίας.

Όσοι αντέχουμε ακόμη από τις απειλές και τους εκβιασμούς τους ας είμαστε δίπλα στο κορίτσι και σε κάθε κορίτσι ή αγόρι που εκβιάζεται με παρόμοιους τρόπους!»