Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 10:29:20 πμ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 10:12

Ένας Κιλτίδης από τον παλιό καλό καιρό!

Μικρό αποδείχθηκε το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς για να χωρέσει τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες στην πρώτη εκδήλωση του ιατρού, πρώην βουλευτή και υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κιλτίδη, το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, που έχει μπει γερά στον προεκλογικό αγώνα ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

 

Τον κ. Κιλτίδη προλόγισε ένας νέος άνθρωπος, με τη φρεσκάδα της νιότης, ο Νάκος Μωυσίδης από τον Καμπάνη Κιλκίς.

Δυναμικός και χειμαρρώδης στον λόγο του, ο πρώην βουλευτής χειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που είχε στοιχεία πολιτικής, αυτοκριτικής και της στόχευσης που θα υπηρετήσει από τη θέση που διεκδικεί για να εκπροσωπήσει τους πολίτες του νομού Κιλκίς.

"Στη ζωή μου δεν ακολούθησα με ιδιοτέλεια ζωντανούς για οφίτσια αλλά νεκρούς και θυσίες, αυτούς που παρέδωσαν αρχές και αξίες. Είναι μεγάλη παρακαταθήκη και αξιώθηκα από μικρό παιδί να ακολουθήσω το παράδειγμά τους και να πορευτώ και στη ζωή και στην πολιτική μου διαδρομή" είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.

"Έχω σήμερα την δυνατότητα να βλέπω όλους στα μάτια για να συνεννοηθούμε. Γιατί χωρίς συνεννόηση δεν υπάρχει σύμπνοια, δεν υπάρχει έμπνευση, δεν υπάρχει κοινός αγώνας για ιδανικά και αξίες. Και επιμένω να δίνω τον αγώνα μου με τη Νέα Δημοκρατία, που αποτελεί τη "ναυαρχίδα" μιας μεγάλης παράταξης που έχει αξιακό σύστημα και κοσμοθεώρηση ζωής, που έχει ιστορικό βάθος".

Σύγκρουση δύο κόσμων χαρακτήρισε την πολιτική που εκφράζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας το παράδειγμα με τον φράκτη στον Έβρο, για να τονίσει ότι η ασφάλεια και η έννομη τάξη είναι πρώτη προτεραιότητα για τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο έργο της Κυβέρνησης και στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι έφερε αποτελέσματα στους τομείς της διοίκησης, της οικονομίας, της εθνικής ασφάλειας και άλλους, με τα όποια λάθη και ελλείψεις. Σε σύγκριση μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ευαγγελίζεται έναν άλλον κόσμο αλλά και άλλους πολιτικούς χώρους, η ΝΔ, είπε, είναι μακράν καλύτερη!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε την ανάγκη οι πολιτικοί να αναλάβουν την ευθύνη του πολιτικού καθοδηγητή, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτείται. Μόνο έτσι θα μπορέσει η νεολαία να έρθει ξανά στο προσκήνιο, να επαναπροσδιοριστούν οι έννοιες, να υπάρξει διάλογος, να υπάρξει έμπνευση! "Ο κόσμος για να αλλάξει, χρειάζεται οι νέοι να αλλάξουν πορεία. Να σηκωθούν όρθιοι, να εμπνευστούν από ιδέες και δράση".

Όσον αφορά τα του νομού μας, ο κ. Κιλτίδης, σημείωσε την καθυστέρηση σε εκτέλεση έργων τα τελευταία 12 χρόνια, εστιάζοντας στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διέγραψε προγραμματισμένα έργα με ολοκληρωμένες μελέτες και εξασφαλισμένους πόρους, δίνοντας το παράδειγμα του προκηρυγμένου έργου Ηλιόλουστου - Χέρσου.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο επί 8 χρόνια, πλην των δασικών, δεν έγινε απολύτως τίποτα, εκτός από δύο μικρά έργα. Υπογράμμισε στην σταδιακή εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κιλκίς και σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εις βάρος της λειτουργίας του και των κατοίκων του ενώ δεν άφησε ασχολίαστο την στασιμότητα στην ανάπτυξη του ΤΕΙ Κιλκίς και στο "πάγωμα" στην προσθήκη και άλλων Τμημάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο και στην καθυστέρηση των έργων στον αθλητικό πυρήνα Κιλκίς με τις κερκίδες, το κλειστό προθερμαντήριο και το κολυμβητήριο.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του για το χρέος που νιώθει έναντι του νομού Κιλκίς, για όσα έζησε με τους Κιλκισιώτες σε ολόκληρη τη ζωή του, για να κλείσουν όλοι οι "λογαριασμοί" των έργων και όσων δικαιούται ο τόπος: "Η θα λυθούν ή θα φύγω οριστικά!"

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων