Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 7:31:38 μμ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:57

Ενεργοί δημότες Παιονίας: Το Πολύκαστρο χρειάζεται και απαιτεί επί τόπου ένα πυροσβεστικό όχημα

Συντάκτης:

Με ανοιχτή επιστολή τους, «καρπός της αγανάκτησης από την απραξία της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και δεν το πράττουν» ενεργοί πολίτες του δήμου Παιονίας που νοιώθουν ότι «πληρώνουν φόρους χωρίς ανταπόδοση» σε ανοιχτή τους επιστολή καταγγέλλουν την έλλειψη πυροσβεστικού οχήματος στον Πολύκαστρο και ζητούν από εκείνους τους φορείς του δημοσίου που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα το οποίο επισημαίνουν «πριν θρηνήσουμε ζωές»


Ιδού το πλήρες κείμενο:
Μετά και το τελευταίο περιστατικό με την πυρκαγιά σε τουριστικό λεωφορείο στην είσοδο του Πολυκάστρου, ευτυχώς χωρίς επιβάτες και χωρίς επέκταση της φωτιάς σε γειτονικά σπίτια. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν ο οδηγός σταματούσε το λεωφορείο λίγα μέτρα πιο κάτω και εντός του αστικού ιστού, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει ύστερα από 20 λεπτά.
Καμιά ευθύνη δεν αποδίδουμε για την καθυστέρηση αυτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εφόσον μετά από έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι πυροσβεστικά η πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας , το Πολύκαστρο, καλύπτεται από την Π.Υ. Κιλκίς η οποία απέχει 35 χιλιόμετρα κι όχι από την Π.Υ. Γουμένισσας η οποία απέχει 15 χιλιόμετρα και επεμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά εφόσον κληθεί από την Π.Υ. Κιλκίς.
Σαν δημότες του Πολυκάστρου απαιτούμε από εσάς να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να υπάρχει στο Πολύκαστρο σε 24ωρη βάση σε κάποιο στεγασμένο χώρο πυροσβεστικό όχημα ώστε να προλαβαίνει τα περιστατικά που συμβαίνουν –και είναι πολλά τώρα τελευταία- στο Πολύκαστρο και στα χωριά του οδικού άξονα από Ευζώνους μέχρι Αξιοχώρι καθώς και στο τμήμα της ΠΑΘΕ και στο καμπ της Νέας Καβάλας.
Είναι κάτι που έπρεπε αν υπάρχει εδώ και καιρό. Πρέπει να ενεργήσετε άμεσα πριν χαθούν άλλες περιουσίες και το σημαντικότερο: ζωές πολιτών από πυρκαγιές και τροχαία ατυχήματα.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νομικό μας δικαίωμα σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια λύση και χαθούν ζωές και περιουσίες συνδημοτών μας.
Η ανοιχτή επιστολή είναι ανυπόγραφη , απλώς υπογράφεται ανώνυμα από «ενεργούς δημότες Παιονίας» από το Πολύκαστρο και τα χωριά Αξιοχώρι, Εύζωνοι, Μικρόδασος, Πευκόδασος και Πλατανιά. Μάλιστα ευελπιστούν, όπως αναφέρουν στην ίδρυση συλλόγου πολιτών Παιονίας ώστε οι «παρεμβάσεις μας να είναι πλέον επώνυμες»
Ελπίζουμε κι εμείς κι ευχόμαστε να ιδρυθεί ένας παρόμοιος σύλλογος. Ωστόσο, να παρατηρήσουμε, και ως ενεργοί δημότες θα μπορούσαν τουλάχιστον οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής να δηλώσουν τα ονοματεπώνυμά τους. Όταν ένας πολίτης μπορεί να καταγγέλλει επώνυμα γιατί πρέπει να ιδρυθεί σύλλογος ώστε επώνυμα να καταγγέλλουν ή να ζητούν ο,τιδήποτε περισσότεροι πολίτες;
Επί τις ουσίας συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα τους. Έχουν απόλυτο δίκιο.