Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:15:17 πμ
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 20:31

Εντείνονται οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς. Η υποψηφιότητα του Ν. Τερζή κερδίζει έδαφος

Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν -επιτέλους- και σειρά παίρνουν οι δημοτικές. Και πριν την κάλπη του Οκτωβρίου το ενδιαφέρον εστιάζεται στους πρωταγωνιστές των εκλογών στο Δήμο Κιλκίς. Ένας ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης. Δεύτερος από τους ήδη γνωστούς ο Κώστας Τσαουσίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τρίτος ο Θεόδωρος Βαφειάδης.


Ωστόσο, η πολιτική γεωγραφία δεν καλύπτεται μόνο με αυτούς τους τρεις. Σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, κορυφώνονται οι διεργασίες για την ανάδειξη-υπόδειξη και άλλων υποψηφίων, δοθέντος ότι ο χρόνος λιγοστεύει κι όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα.
Βολιδοσκοπήσεις έγιναν πολλές σε στελέχη και προσωπικότητες του χώρου, αλλά ως γενικό κλίμα πρέπει να καταγραφεί η δυσθυμία ως προς την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Στις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να συμπεριληφθούν:
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον γιατρό-φυσίατρο Νίκο Τερζή και μάλιστα ως κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Παρότι τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Τερζή ευνοούν την υποστήριξή του από τους δυο πολιτικούς χώρους και ο ίδιος δεν αποκλείει την κάθοδό του στις εκλογές, οι κακές σχέσεις των δυο κομμάτων και λόγοι αναγόμενοι στις εσωκομματικές διενέξεις εμποδίζουν τη συμφωνία ως προς το πρόσωπο του κ. Τερζή. Η οποία ωστόσο με ισχυρά κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Και το ΠΑΣΟΚ συζήτησε και πρότεινε να κατέλθουν υποψήφιοι με την υποστήριξή του ο γιατρός-οφθαλμίατρος Θανάσης Τσιραμπίδης και η δικηγόρος Ελένη Ξανθοπούλου. Για διαφορετικούς λόγους δεν αποδέχτηκαν την τιμητική πρόταση οι δυο επιστήμονες με την τεράστια κοινωνική αναγνώριση.

Επίσης και παρότι είχε αναλάβει μια σχετική πρωτοβουλία συσπείρωσης του χώρου και μάλιστα από τις αρχές του χρόνου ούτε ο κ. Στέφανος Μάλγαρης αποδέχεται να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.
Σε κάθε περίπτωση και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι εν τέλει θα ευοδωθούν οι προσπάθειες και ο χώρος της κεντροαριστεράςω θα εκφραστεί με υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές στο Κιλκίς.