Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:12:34 πμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 10:45

Επίσκεψη του βουλευτή Πέτρου Παππά στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής Κιλκίς και Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, επισκέφθηκε χτες το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α'  Θεσσαλονίκης  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Μπουλούκο και τις Αναστασία Πάτερνα  και Δήμητρα Εμμανουηλίδου οργανωτικά υπευθύνων της θεματικής υγείας.Σε μια παραγωγική συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το σωματείο των εργαζομένων τονίστηκαν βασικά προβλήματα και ανάγκες του μοναδικού αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα.

Κύριο πρόβλημα είναι η απόλυτη  κτιριακή ακαταλληλοτητα αλλά και οι μεγάλες εκλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η κυβερνητική επιλογή του να δίνονται κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως το παθολογοανατομικό εργαστήριο, σε ιδιώτες, η εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας αλλά και μέρους των διοικητικών υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους, και η ανυπαρξία ρεαλιστικού σχεδιασμού από την Κυβέρνηση, για την πολλάκις προαναγγελθείσα ανέγερση νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Πέτρος Παππάς δεσμεύτηκε να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην προσπάθεια των εργαζομένων και των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, ώστε επιτέλους αυτοί να αποκτήσουν ένα σύγχρονο, λειτουργικό αντικαρκινικό νοσοκομείο.