Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:07:22 πμ
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 19:23

Φραγγίδης: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε το στοίχημα της ΔΕΘ»

Δήλωση του βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Φραγγίδη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Μακεδονία 17-18 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, o Πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά του αποκάλυψε ότι θεωρεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως τον στρατηγικό του αντίπαλο. Έτσι εξηγείται η επιλογή του να στοχοποιήσει το κόμμα και τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, επεδίωξε να πιέσει  τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, παρουσιάζοντας ανυπόστατα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτήρισε απειλητικά «πολιτική τερατογένεση». Για τα προβλήματα της ακρίβειας στα αγαθά και στην ενέργεια, αποποιείται κάθε ευθύνη άστοχης διαχείρισης και προτείνει ανεπαρκή, αποσπασματικά και οριζόντια μέτρα στη λογική της επιδοματικής πολιτικής,  διαιωνίζοντας την κατάσταση και δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό. Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντελώς υποκριτικά από τη μία λέει «όλα στο φως» και από την άλλη υποβαθμίζει την έννοια της διαφάνειας. Δεν προχωρά σε άρση του απορρήτου, αν και ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να το πράξει ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.  Επιμένει, χωρίς αιδώ, να δικαιολογεί μια θεσμική εκτροπή. Ο ελληνικός λαός, όμως, δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια και να έχει όλη την αναγκαία πληροφόρηση πριν έρθει η ώρα της κάλπης. 

Ο Νίκος Ανδουλάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες ενός κυβερνητικού προγράμματος, ρεαλιστικού και ταυτόχρονα ελκυστικού για τους πολίτες, που αφορά σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαθέτει μια αληθινά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, διαφορετική από τα καθεστωτικά, προβληματικά και αποτυχημένα μοντέλα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι στους λίγους. Μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, της στέγασης, του δημογραφικού, του κλίματος και του περιβάλλοντος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθάρισε ότι ο στόχος μας είναι να διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, διαγράφοντας μία αυτόνομη πορεία. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη φρεσκάδα και τις προτάσεις.  Πάνω απ’ όλα διαθέτουμε αξιοπιστία και σοβαρότητα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ