Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:25:13 μμ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 21:22

Γεωργαντάς: Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για παροχές που αφορούν άλλη κυβερνητική περίοδο

«Ο κ. Τσίπρας, όπως έχει δεσμευτεί για μέτρα που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση, ήταν πολύ εύκολο γι' αυτόν να δεσμευτεί και σε παροχές, οι οποίες αφορούν μία άλλη κυβερνητική περίοδο» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

 

«Περίμενα από έναν πρωθυπουργό, που περιμένει να συμπληρώσει τετραετία, να κάνει έναν απολογισμό και στη συνέχεια να αναφέρει ό,τι μπορεί να αναφέρει ως διορθωτικές κινήσεις, μετρήσιμες και συγκεκριμένες για τους μήνες που του απομένουν από το 2019 στη διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Δεν έχω ακούσει πρωθυπουργό να αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέτρα, που θα γίνουν το 2021 ή το 2022, δηλαδή σε χρόνους, οι οποίοι αφορούν την επόμενη κυβέρνηση. Δεν άκουσα συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχευση, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά την σύμπτωση προτάσεων κυβέρνησης και ΝΔ σε συγκεκριμένες προτεινόμενες φοροελαφρύνσεις ο τομεάρχης της ΝΔ διευκρίνισε: «Μας ακολούθησε ο κ. Τσίπρας σε πολλά από αυτά που ανακοινώσαμε, τα οποία έχουν ως πρώτο στόχο για εμάς την ελάφρυνση του ιδιωτικού, του επιχειρηματικού, του πρωτογενή τομέα [...] Όλα αυτά πρέπει να έχουν μία στόχευση, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις φοροελαφρύνσεις ή τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

«Η διαφορά μας», εξήγησε, «είναι ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε παροχές, ενώ έχει αυτόν τον ανεμικό ρυθμό ανάπτυξης, εγώ θα ήθελα να δίνονται στοχευμένες παροχές σε κοινωνικές ομάδες που τις έχουν ανάγκη από το πλεόνασμα της ανάπτυξης, της παραγωγής της αύξησης του πλούτου της χώρας, όμως αυτό (σ.σ. που εξήγγειλε ο κ.Τσίπρας) δεν είναι η διανομή από το υπερπλεόνασμα που έπρεπε να συνδυαστεί με ρυθμό ανάπτυξης, αυτό είναι από την υπερφορολόγηση».

Όσον αφορά τη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε: «Το χθεσινό ύφος αλλά και το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού μιας χώρας της ΕΕ ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα και την πρακτική που υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτό γιατί φάνηκε ότι υπήρξε μία σύγχυση και ένας εκνευρισμός του κ. Τσίπρα μετά από την τοποθέτηση, που έγινε, μία τοποθέτηση, η οποία έκανε μία αναδρομή σε γεγονότα της προηγούμενης περιόδου, τα οποία τα έχει παραδεχθεί ουσιαστικά και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τα περί αυταπάτης, τα περί λαθών του πρώτου επταμήνου, αυτά επισημάνθηκαν από τον Ισπανό ευρωβουλευτή».

«Εκεί, αντί να έχουμε μία κουβέντα στο ότι προχωράμε και γυρίζουμε σελίδα ως χώρα με τη βοήθεια της ΕΕ και πάμε σε ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να έχουμε και μία γενικότερη σύγκλιση στην ευρωπαϊκή πορεία όλων των χωρών, είχαμε αντιπολιτευτικές κορώνες με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως φυσική παρουσία δεν ήταν στη συζήτηση και αυτό είναι το πρώτο λάθος που έγινε και είχαμε και παρατηρήσεις και σε αυτούς που δεν είπαν και κανένα ψέμα, είπαν αυτά τα λάθη που γίνανε και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Νομίζω ότι ήταν τελείως άστοχη και μη παραγωγική η παρουσία του, σίγουρα δεν είναι καλή η εικόνα της χώρας όταν βλέπεις έναν πρωθυπουργό με αυτήν την εικόνα και νομίζω τελικά ότι αυτός που ζημιώθηκε από αυτήν την εικόνα γιατί επιχείρησε να κάνει ουσιαστικά αντιπολίτευση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σχετικά με τις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, για το μεταναστευτικό, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Δεν μπορεί να περιχαρακώνεται μία χώρα και να μην αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, όπως το προσφυγικό. Σίγουρα πρέπει να υπάρξουν επιπτώσεις και άμεσες συνέπειες [...] προς την Ουγγαρία και σε κάθε άλλη χώρα, η οποία αρνείται να επιμεριστεί αυτό το βάρος, να της επιβάλλει η ΕΕ τις συνέπειες που μπορεί, αλλά δεύτερο συνολικά πρέπει να δούμε και την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος».

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφια Παπαδοπούλου