Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 5:38:59 μμ
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 08:56

Ικανοποίηση και δέσμευση Γεραπετρίτη για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Την ικανοποίησή του για όσα είδε και άκουσε στο Νοσοκομείο Κιλκίς εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που περιόδευσε στο ν. Κιλκίς ενόψει ΔΕΘ, δεσμευόμενος πως «θα δρομολογηθούν όλα ώστε να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο».

 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούνταν ακόμη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, τους Βουλευτές, Δημήτρη Κούβελα και Ανδρέα Πάτση, τον Γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών θεμάτων κ. Στέλιο Κουτνατζή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Ανδρίτσος ενημέρωσε αναλυτικά το κυβερνητικό κλιμάκιο για όλα όσα έγιναν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) με πέντε κλίνες στις αρχές του 2023.

Ακόμη, προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, ο νέος αξονικός τομογράφος θα λειτουργήσει σε 10 ημέρες. Το 2019 στο νοσοκομείο υπήρχαν 99 γιατροί, σήμερα είναι 119 και με τη νέα προκήρυξη θα προσληφθούν ακόμη 7, ενώ προσλαμβάνονται και άλλοι 14 νοσηλευτές. Λειτουργεί τρίτη βάρδια στη μονάδα τεχνητού νεφρού, έρχεται νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αναμορφώνονται τα εξωτερικά ιατρεία με την οικονομική ενίσχυση του δήμου Κιλκίς, ενώ έχει κατατεθεί στο υπουργείο Υγείας και η νέα ρυθμιστική μελέτη, που θα δώσει τη δυνατότητα κατασκευής νέας νοσηλευτικής πτέρυγας, για ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που θα βοηθήσει και τους όμορους νομούς.

«Πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχει το ΕΣΥ, πιστεύουμε στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού που το στελεχώνει και είμαστε υποχρεωμένοι να το βελτιώνουμε και να παρέχουμε το καλύτερο προς τον πολίτη. Θέλουμε να έχουμε στο πλευρό μας κάθε βοήθεια που εμείς θα τη μετατρέψουμε σε προσφορά προς τον άνθρωπο», κατέληξε ο κ. Ανδρίτσος.

Για τη νέα ρυθμιστική μελέτη ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε πως αυτή θα εγκριθεί σύντομα από το Υπουργείο.

Θετικοί για τα όσα έγιναν και γίνονται στο νοσοκομείο Κιλκίς ήταν και οι εκπρόσωποί του: ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ανέστης Καρανικόλας, η πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Σοφία Καπαλτσίδου, ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής Νικόλαος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και μέλη του ΔΣ.

Διαφορετική εκτίμηση εξέφρασε ο πρόεδρος των Ιατρών (ΕΝΙΚ) Θεόδωρος Αποστολίδης, ο οποίος μίλησε για υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας πως από τις 66 οργανικές θέσεις των γιατρών υπάρχουν 35 κενές. «Χρησιμοποιούμε επικουρικούς και μετακινούμενους από άλλες δομές γιατρούς, 31 τον αριθμό και τα ίδια ισχύουν και για το νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο περιόδευσε στους χώρους του νοσοκομείου, στην αίθουσα της νέας ΜΕΘ και στον αξονικό τομογράφο, με τον κ. Γεραπετρίτη να δηλώνει την ικανοποίησή του, με ένα «ευχαριστώ» προς τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλα όσα έχουν προσφέρει κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Πολυμέσα