Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 5:12:59 μμ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:34

«Ισχυρό ΚΚΕ και καταδίκη Ε.Ε»

«Το  ΚΚΕ   ξεκινάει άλλη μία πορεία ενημέρωσης και επικοινωνίας με το λαό σε μία περίοδο που τα κράτη της Ευρωζώνης συνολικά και η Ε.Ε. και οι άλλες καπιταλιστικές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν μπει στον κύκλο της οικονομικής κρίσης», ανέφερε στην πρώτη ανοιχτή μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για τις ευρωεκλογές το μέλος του Π Γ  της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.


«Η οικονομική κρίση, τόνισε, βρίσκεται σε εξέλιξη. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τη διάρκειά της, τις συνέπειες και τις εξελίξεις που θα προκύψουν.
Φυσικά οι Εργαζόμενοι και τα Λαϊκά Στρώματα δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι στη σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος οδηγηθήκαμε μετά από μία πορεία γενικευμένων αναδιαρθρώσεων που οδήγησαν σε τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στη δραματική μείωση του εισοδήματός τους.
Διακηρυγμένος στόχος αυτής της πορείας που ζητούσε θυσίες από τους Εργαζόμενους ήταν η λεγόμενη σύγκλιση των οικονομιών που πρακτικά βοήθησε στην άνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στη χώρα μας, αυξάνοντας τα πλούτη της άρχουσας τάξης ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε και επέβαλε μεγαλύτερες θυσίες στην Εργατική Τάξη και τα άλλα Λαϊκά Στρώματα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Εργατική Τάξη πλήρωσε πολύ ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη. Τώρα επιδιώκουν να τις φορτώσουν τα βάρη και την καλούν να πληρώσει και την καπιταλιστική κρίση.
Αυτό επιδιώκει η Ε.Ε. και αυτό απαιτούν όλα τα τμήματα της Ελληνικής πλουτοκρατίας με τον σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην προσπάθεια γενίκευσης των ελαστικών μορφών εργασίας στην καθιέρωση μισής δουλειάς – μισού μισθού που οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά εργαζομένων θέλουν να κρύψουν ότι αυτό που ονομάζουν κρίση στην ουσία είναι κρίση συσσώρευσης των μεγάλων κερδών, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι χάσιμο αλλά αδυναμία συνέχισης της ξέφρενης ανόδου της κερδοφορίας τους.
Γι’ αυτό το κεφάλαιο ζητάει - και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου - συναινούν σε μέτρα περιορισμού μισθών και δικαιωμάτων για τους Εργαζόμενους και σε νέα κίνητρα φοροαπαλλαγής στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι παραπάνω κατευθύνσεις συνοδεύονται και με την δραστικότερη περικοπή στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, στις υποδομές που αφορούν την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.
Στο βαθμό που περάσουν αυτά τα μέτρα οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τους Εργαζόμενους και τα Λαϊκά Στρώματα και δεν θα είναι μέτρα προσωρινά.
Στις συνθήκες αυτές και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές κρίσεις και σε πολιτικές ανακατατάξεις. Να έχουμε μαζική Λαϊκή Αφύπνιση, άνοδο της Ταξικής Πάλης και γιατί όχι Επαναστατική Δράση των Λαϊκών Μαζών.
Εμείς ως ΚΚΕ δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή και οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων με βάση τη στάση τους απέναντι στην Ταξική Πάλη και αν με τις θέσεις τους και την πολιτική τους βοηθάνε τις Εργατικές και Λαϊκές Μάζες να διαμορφώσουν ολοκληρωμένα ταξικά και πολιτικά κριτήρια, να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν ανατροπές σε βάρος της εξουσίας των μονοπωλίων.
Πρέπει να προβληματιστούν γιατί όλο το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα εκτός από το ΚΚΕ μένει έντρομο μπροστά στον - όπως το χαρακτηρίζει - φόβο της κοινωνικής αναταραχής ή βαφτίζει το πέταγμα της μολότωφ και το σπάσιμο της βιτρίνας κοινωνική εξέγερση.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η ΚΕ του κόμματός μας δημοσίευσε και κυκλοφόρησε τη Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές. Πιστεύουμε πως τις Ευρωεκλογές πρέπει να τις δούμε δεμένες και αναπόσπαστες με την κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Τώρα που η κρίση μαστίζει Ευρώπη και Ελλάδα ακριβώς τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται ένα ισχυρό  ΚΚΕ  στη δράση και αυτό είναι αναγκαίο να αποτυπωθεί και στην κάλπη.
Οι Εργαζόμενοι και τα Λαϊκά Στρώματα μόνο όφελος μπορεί να έχουν από την ισχυροποίηση του κόμματός μας. Είμαστε κόμμα σταθερό, έμπειρο και δοκιμασμένο τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε πανευρωπαϊκό...»