Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:57:26 μμ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:54

Κιλκίς: Τόπος Να ζεις

terzidis


Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή  η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού «ΚΙΛΚΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ». Οι περιοδείες του Δημάρχου, Δημήτρη Τερζίδη, και μελών του συνδυασμού σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, με τους δημότες να εκφράζουν ποικιλότροπα την στήριξη τους στον Δήμαρχο Κιλκίς και στους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, στέλνοντας έτσι μήνυμα νίκης απ’ άκρου εις άκρον του νέου «καλλικρατικού» Δήμου.
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου μέλη του συνδυασμού «ΚΙΛΚΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ», μ’ επικεφαλής τον κ. Τερζίδη επισκέφθηκαν τους οικισμούς Μελάνθιο, Ακροποταμιά, Κ. Ποταμιά, Σεβαστό και Αργυρούπολη. Την επομένη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα δημοτικά διαμερίσματα Π. Γυναικοκάστρου, Δαφνοχωρίου, Μεσιανού, Λεβεντοχωρίου, Κρηστώνης και Ξηρόβρυσης. Την Τετάρτη σειρά είχαν οι οικισμοί της Χρυσόπετρας, του Φαναρίου, του Περιστερίου, του Πυργωτού και του Σταυροχωρίου ενώ την Πέμπτη ο επικεφαλής και μέλη του Συνδυασμού επισκέφθηκαν την Μ. Βρύση, τις Καστανιές, τον Βαπτιστή και το Χωρύγι, όπου ο δήμαρχος μίλησε ενώπιον πλήθος δημοτών, οι οποίοι έδειξαν με την μεγάλη παρουσία τους ότι και το Χωρύγι μαζί με την ευρύτερη περιοχή είναι στο πλευρό του νικηφόρου συνδυασμού «ΚΙΛΚΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ».
Όμως η κορύφωση του προεκλογικού αγώνα του Δημάρχου Κιλκίς έγινε όπως πάντα στην έδρα του Δήμου  με τη μεγαλείωδη συγκέντρωση της κεντρικής του ομιλίας.
Στη βαρυσήμαντη ομιλία του, στην διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου, Σόλωνος, Αθηνών και πεζόδρομου 25ης Μαρτίου, ο κ. Τερζίδης παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Φίλες και Φίλοι,
Πριν από τέσσερα χρόνια με εμπιστευτήκατε ξανά. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια. Τα μάτια σπάνια λένε ψέματα και έτσι μπορώ να κοιτάξω και τα παιδιά μας στα μάτια με τη σιγουριά της ειλικρίνειας.
Ο Νέος Δήμος Κιλκίς έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση. Αυτή της συνδυασμένης λειτουργίας όλων των δυνάμεων του Τόπου για να πάει μπροστά το Κιλκίς, να γίνει πράξη για εμάς αυτό που καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών έχουμε αναγάγει σε πρώτο μας μέλημα. Να κάνουμε το Κιλκίς ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ.
Το Κιλκίς «Τόπος να ζεις» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλά ένα σύνθημα. Είναι το όραμά μας για τον Τόπο μας, είναι η προσδοκία μας για το μέλλον του, είναι η αλλαγή στην καθημερινότητά μας, είναι η βελτίωση της ποιότητάς της ζωής μας, είναι η ανάπτυξη της πόλης μας και η ισόρροπη ανάπτυξη των οικισμών μας, είναι η λύση στα προβλήματα υποδομών.

Αγαπητοί Συνδημότες,
- Δεσμεύομαι προσωπικά, πως κάθε Δημοτικός πόρος θα διενεργείται με καθεστώς πλήρους διαφάνειας, όπως έχουμε αποδείξει με τη ήδη χρηστή διαχείριση στο Δήμο Κιλκίς,
- Δεσμεύομαι προσωπικά, πως τα κυρίαρχα ζητήματα υποδομών, ύδρευσης και αποχέτευσης στους οικισμούς του Νέου Δήμου είναι πρώτης προτεραιότητας.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως δε θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ αύξηση στα δημοτικά τέλη.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως σε κάθε υφιστάμενο κτήριο των παλιών Δήμων, όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία. Επιπλέον νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη θα δημιουργηθούν σε οικισμούς με στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών κάθε Κιλκισιώτη.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως θα αναβαθμιστεί το υπάρχον δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Και πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών που δημιουργήσαμε και είναι: Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ή χωρίς Αναπηρία, αλλά και η Σχολή Γονέων και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που δημιουργήσαμε με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού και του Ιατρικού Συλλόγου.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως με την αναβάθμιση των Κοινωνικών υποδομών του Δήμου, κάθε μονογονεική οικογένεια, κάθε νέα μητέρα αλλά και όλοι οι νέοι γονείς θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως με την διάρθρωση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου προστασίας κανένας πολίτης δε θα είναι μόνος, κανένας δε θα αισθάνεται μοναξιά στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως κάθε Ευρωπαϊκός και Εθνικός πόρος με στόχο την απελευθέρωση θέσεων εργασίας θα αξιοποιηθεί στο έπακρο.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως ο Νέος Δήμος θα λειτουργεί με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
-Δεσμεύομαι προσωπικά, πως τα 100 Χρόνια εορτασμού του Κιλκίς θα μείνει ορόσημο για το Μέλλον του Τόπου μας, με σεβασμό στην ιστορικότητα του γεγονότος αλλά και με δράσεις που στρέφουν το βλέμμα στο αύριο,.

Φίλες και Φίλοι,
Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας, σας παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας, τις δεσμεύσεις μας για το Κιλκίς του Μέλλοντός μας.
Γιατί έχουμε κατορθώσει:
ß να φέρουμε το Δήμο μας στη 11η Θέση Πανελληνίως στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων,
ß κατορθώσαμε να προσδώσουμε Πανελλήνια και Διεθνή ακτινοβολία στον τόπο μας με την καθιέρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας,
ß πετύχαμε τη διεθνή αναφορά στο Δήμο Κιλκίς μέσα από τις δράσεις της Ευρωπεριφέρειας «Μπέλλες» στην οποία συμμετέχει.
Και για αυτό ζητάω ξανά την εμπιστοσύνη σας.  Για να δώσουμε αξία στα όνειρά μας για ένα Κιλκίς Δυναμικά Αναπτυσσόμενο, σύγχρονο, καινοτόμο, ανθρώπινο.Ένα Κιλκίς με σύγχρονους οδικούς άξονες που θα το συνδέουν με τη Θεσσαλονίκη, Ένα Κιλκίς στο οποίο θα λειτουργεί προαστιακός σιδηρόδρομος, συνδέοντας την Πόλη με τη Θεσσαλονίκη αλλά και περιαστική συγκοινωνία συνδέοντας τους οικισμούς μεταξύ τους,
Ένα Κιλκίς όμορφο, με ελεύθερους χώρους πρασίνου, Ένα Κιλκίς λειτουργικό, με την ανάπλαση του κέντρου στην περιοχή Κήπου – Πάρκου, για την οποία αναμένεται η Δημοπράτηση του έργου, καθώς η έγινε ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Ένα Κιλκίς του Πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, Ένα Κιλκίς πρότυπο ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης. Ένα Κιλκίς συνώνυμο της εντιμότητας, του ήθους αλλά και της ισχύος.
Ένας ισχυρός Δήμος μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει:
- την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου,
- την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου του Κιλκίς,
- την πλήρη ουσιαστική επαναλειτουργία του Βοτανικού Κήπου για την οποία υπάρχει έτοιμο σχέδιο σε συνεργασία με το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ,
- την Προστασία και την Τουριστική Αξιοποίηση της Δοϊράνης και της Πικρολίμνης
Ένας ισχυρός Δήμος θα αξιοποιήσει τις νέες αρμοδιότητας προς όφελος του πολίτη και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Φίλες και Φίλοι,
Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε για κοινωνική διαβούλευση, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης διαμέσου όμως ενός ενιαίου Διαχειριστικού Σχεδίου της Δοϊράνης και της Πικρολίμνης που θα σημαίνει προβολή του τόπου μας, αλλά νέες θέσεις εργασίας αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Και θα ήθελα να αναφερθώ πιο συγκεκριμένα στη στήριξη του Αγροτικού κόσμου .
Πρώτη προτεραιότητα μας, η στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας, η στήριξη του εισοδήματος κάθε αγροτικής οικογένειας, η υποστήριξη κάθε Γεωργού, κάθε Κτηνοτρόφου, κάθε Καλλιεργητή.
Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας είναι πρώτο μας μέλημα. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην σύσταση Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,
Δέσμευσή μου, κανένας αγρότης εκτός προγραμμάτων ενίσχυσης, νέων τεχνικών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων και προγραμμάτων επιδοτήσεων.
Δέσμευσή μου, η πρόσβαση στην ενημέρωση, η πρόσβαση στη γνώση για ΟΛΟΥΣ. Στόχος μας, οι παραγωγοί του Κιλκίς να είναι οι πρώτοι σε εκταμίευση και απορρόφηση των επιδοτήσεων του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε όλα τα χρόνια που είχαμε την ευθύνη του Δήμου Κιλκίς κανείς από εμάς δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα για κακοδιαχείριση έστω και ενός ευρώ.
Γιατί δεν υπάρχει πιο αλαζονική συμπεριφορά από το να συμπεριφέρεσαι στους δημόσιους πόρους σαν να είναι ένα πορτοφόλι που δε σε νοιάζει αν το αδειάσεις.
Εμείς δεν προσπαθήσαμε να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη σας και με τη γνωστή μέθοδο της κατάτμησης των έργων να παρουσιάσουμε έργα με ύποπτη χρηματοδότηση. Τα γνωστά σαρανταπεντάρια μας προσβάλλουν πρώτα σαν πολίτες αυτού του τόπου και μετά σαν φορολογούμενους πολίτες.
Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να απευθυνθώ στους απανταχού Κιλκισιώτες.
Θα ήθελα να δεσμευτώ απέναντί σας, πως το Κιλκίς θα γίνει αυτός ο τόπος που θα επιζητά κάθε πολίτης να μένει, να δραστηριοποιείται, να ζει.
ΤΟ Κιλκίς αλλάζει καθημερινά, το Κιλκίς αναπτύσσεται καθημερινά, το Κιλκίς θα γίνει ο τόπος επιστροφής όλων των Κιλκισιωτών, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 Χρόνια Κιλκίς, που θα σημάνουν το Κιλκίς της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, της καθολικής συμμετοχής, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.
Αυτό το Κιλκίς ΕΙΝΑΙ Δέσμευση.
Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Στις 7 Νοεμβρίου όλοι οι Κιλκισιώτες θα κληθούμε να επιλέξουμε για τον Τόπο μας, για το Μέλλον του, για την πρόοδό του. Θα κληθούμε όλοι μαζί να επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας τον άξιο και τον ικανό.
Αυτόν που έχει όραμα Αυτόν που το συλλογικό συμφέρον το βάζει πάνω από το ατομικό.
Αυτόν που ονειρεύεται το Κιλκίς της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ανάπτυξης.
Δεσμεύομαι προσωπικά, πως το Κιλκίς ΚΑΙ μπορεί ΚΑΙ θα τα καταφέρει να γίνει ένας σύγχρονος τόπος να ζεις.Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Να κατακτήσουμε το Κιλκίς που ονειρευόμαστε.  Τον Τόπο που οραματιζόμαστε.
Αυτό το Κιλκίς είναι η δική μας απόφαση.
Και μαζί θα προχωρήσουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.