Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 3:04:50 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 12:22

Κιλτίδης: “Κι άλλοι έπαιξαν με τον πατριωτισμό και τη θρησκεία αλλά πρόδωσαν κοινωνία και Μακεδονία”

Με τον Κώστα Κιλτίδη συζητήσαμε άπειρες φορές. Από το 1996 όταν κατήλθε στις τότε εκλογές και νωρίτερα ως στέλεχος της Ν.Δ. – διετέλεσε πρόεδρος του Νοσοκομείου Κιλκίς επί κυβέρνησης του πατρός Μητσοτάκη- πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή του νομού και οι απόψεις του παρουσιάζουν πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον.


Ανάμεσα στις δίδυμες εκλογές Μαίου και Ιουνίου του 2023, όπου συμμετέχει και με αφορμή και την ανάδυση διαφόρων αντιλήψεων περί πολιτικής, της ανάμειξης ιερών συμβόλων στο πολιτικό παιχνίδι, έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία ξεκινάμε και ολίγον προβοκατόρικα:

 

- Γιατί πάλι ο Κιλτίδης στις εκλογές του Κιλκίς; Ποιους ανοιχτούς λογαριασμούς αφήσατε και θέλετε να επανέλθετε;
Το 2015 επανήλθα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Η ψυχή μου όμως με οδήγησε το 2019 στο Κιλκίς. Εδώ που έζησα ανεπανάληπτες στιγμές, εδώ όπου εισέπραξα μεγάλη αγάπη και ανταπόδωσα με την ανυστερόβουλη βοήθεια σε όποιον μου τη ζήτησε. Χωρίς να ρωτήσω αν με ψήφισε ή σε ποιο κόμμα ανήκει.
Δεν ήρθα για να λάβω κάποια ιδιότητα, αλλά να θέσω εαυτόν στην υπηρεσία των συμπολιτών μου και του νομού. Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί που πρέπει να κλείσουν για όσα έμειναν εκκρεμή και δεν προχώρησαν. Εν τέλει δεν ζητώ οφίτσια. Ευθύνες ζητούν οι πλάτες του Κιλτίδη για νέους αγώνες με αποτελέσματα. Θέλετε μερικά εκκρεμή ζητήματα; Νομαρχιακό Νοσοκομείο και ολοκλήρωση των δυο οδικών αξόνων, της Νέας Σάντας μέχρι την Άσσηρο και του Πολυκάστρου έως την Χαλάστρα. Είναι έργα εκ των ων ουκ άνευ αν θέλουμε την προκοπή του τόπου μας. Κι απαραίτητη συνταγή επιτυχίας η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων του νομού.
Η γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, το καλύτερο μέλλον του ν. Κιλκίς. Γνωρίζω την ανθρωπογεωγραφία του νομού και μπορώ να φέρω τα αποτελέσματα για τα οποία διψά ο τόπος μας.

 

- Με τόσες εκλογές στην «πλάτη» σας, πως κρίνετε εσχάτως αυτόν τον διαγωνισμό πατριωτισμού στον οποίο ομνύουν νεόκοποι πολιτικοί και του Κιλκίς;
Είναι εκφυλιστικό φαινόμενο, απότοκο της κρίσης αξιών και ποιοτικής υποβάθμισης της πολιτικής. Κι όσοι, πρόσωπα και κομματίδια, στο παρελθόν μονοπώλησαν τον πατριωτισμό για να βρουν θέση στο πολιτικό παιχνίδι, αποβλήθηκαν από την ίδια τη ζωή, αφού νωρίτερα πρωταγωνίστησαν στην υπερψήφιση μνημονίων και την προδοσία της Μακεδονίας. Έμειναν στην ιστορία ως οι «μουντζούρηδες» που έκαναν τη βρώμικη δουλειά και αποχώρησαν.

 

- Τι το κακό έχει η επίκληση του πατριωτισμού στις εκλογές;
Η επίκληση δεν έχει τίποτα το κακό. Η προσπάθεια μονοπώλησης του πατριωτισμού προσβάλλει τους Έλληνες για να μην πω ότι αποτελεί έγκλημα κατά της Ελλάδας. Ο Ελληνισμός θα ζήσει ενωμένος με τα ιδανικά του και τη Δημοκρατία. Και κανείς δεν μπορεί να χωρίζει τους Έλληνες. Αυτός ο νέος διχασμός που επιχειρείται συνιστά εκφυλισμό των παρακαταθηκών του 1821. Προσβάλλει τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία και για του Χριστού την πίστη της Αγία.

 

- Για αυτήν την πίστη και πάλι γίνεται πολύς λόγος…
Να καλωσορίσουμε στην Ελλάδα αυτούς τους νεοπατριώτες και νεοορθόδοξους. Όχι όμως να θέλουν να κάτσουν στο σβέρκο μας ως καθοδηγητές της πίστης και της πατρίδας., Πάει πολύ. Διότι άλλο οι διακηρύξεις και τα λόγια τα πτερόεντα κι άλλο η συνεπής στάση ζωής.
Δηλαδή τι να μου πουν οι εν λόγω νεόκοποι σε εμένα που επί δεκαετίες αγωνίζομαι όρθιος και με στεντόρεια φωνή για την Κύπρο, τη Βόρεια Ήπειρο, τη Μακεδονία. Που ήταν όλοι αυτοί όταν δίναμε τους αγώνες μας για τις ταυτότητες της ορθοδοξίας, όταν πρωταγωνιστούσαμε στους αγώνες υπέρ της Μακεδονίας μας από το 1974 ακόμα;
Είπαμε να δείξουμε ανωτερότητα, αλλά όχι και να αυτοπροβάλλονται ως αγωνιστές οι καθ’ έξιν άπραγοι…

 

- Σας βλέπω σχεδόν αγανακτισμένο με όσα διαδραματίζονται εσχάτως στο Κιλκίς …
Μα να πουλάνε αξιοπρέπεια, πίστη και πατριωτισμό σε εμένα που δεν ψήφισα μνημόνια, δεν πρόδωσα τη Μακεδονία, κλώτσησα καρέκλες και αξιώματα, μισθούς και προνόμια για να υπερασπιστώ τις αξίες μου, να στέκομαι όρθιος και με φωνή στα δύσκολα. Εκεί που λυγίζουν οι πάμπολλοι και ολίγοι αντέχουν…
Κράτησα ακέραιη τη συνείδησή μου. Νοιώθω άτρωτος διότι άδολος πολιτεύομαι και ζω.

 

- Ωστόσο τις παραπάνω αξίες όλοι μπορούν να τις επικαλεστούν…
Το είπαμε: Να τις επικαλούνται, να μην τις μονοπωλούν, διότι αλλιώς διχάζουν. Η ενότητα αποτελεί πρώτο μέλημα κάθε συνειδητού Έλληνα και κάθε σοβαρού κόμματος.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο επίσης σημαντικό: Τα κόμματα θεμελιώνονται σε ιδέες και πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής, της κοινωνικής οργάνωσης, της Πολιτείας. Μονοθεματικά κόμματα (πατρίδα, θρησκεία, περιβάλλον κυνήγι ) δεν νοούνται και δεν δικαιολογούνται. Τελεία και παύλα. Εκτός αν έχουν άλλα στο μυαλό τους. Την κρυφή ατζέντα που λέμε. Και η οποία όταν αποκαλυφθεί συνήθως είναι αργά για τους παραπλανηθέντες πολίτες.

 

- Να έρθουμε στις εκλογές του Ιουνίου. Τι επιδιώκετε, ποιο το διακύβευμα ετούτων των εκλογών όπως το αποκαλούν οι γραμματιζούμενοι;
Λακωνικά: Στις 25 Ιουνίου το διακύβευμα είναι: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Ισχυρή Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι λίαν απαραίτητο να σπεύσουν όλοι στις κάλπες και να τις γεμίσουν με όραμα και ελπίδα.
Το 2019 αγωνίστηκα για να σταματήσει μια ολέθρια πολιτική ανερμάτιστων, ανεπαρκών και ανώριμων ψευδεπίγραφων αριστερών.
Σήμερα συμμετέχω στις εκλογές για την ανάταξη των πραγμάτων στο νομό μας με τη στήριξη των συμπολιτών μας.
Και τότε το 2019 και τώρα το 2023 ο στόχος ήταν και παραμένει: Να ξαναγίνει στο Κιλκίς η Νέα Δημοκρατία το μεγάλο κόμμα των δυο βουλευτών. Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι να ξαναγίνει το Κιλκίς η Λακωνία της Μακεδονίας.
Θ.Π.