Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 7:43:50 μμ
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 14:58

Κιλτίδης υπέρ Κυριακίδη!

Κώστας Κιλτίδης μετά από συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη: Σήμερα δηλώνω ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στις ανάγκες…

 

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε δήλωση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κ. Κιλτίδη με την οποία επαινούσε τη στάση του Δημάρχου για τα φωτοβολταϊκά πάρκα.  Σήμερα, μετά από συνάντησή του κ. Κιλτίδη, υπό την ιδιότητά του προέδρου της Αγροτοδιατροφικής, με τον Δήμαρχο Κιλκίς, ο πρώην υφυπουργός διευρύνει την γκάμα των επαινετικών σχολίων του προς τη δημοτική αρχή Κιλκίς και καταλήγει με την επισήμανση ότι το Κιλκίς διαθέτει δημοτική αρχή αντάξια των αναγκών των πολιτών του.

Μια ιδιαιτέρως σημαντική δήλωση όταν συνεκτιμηθεί με την επιλογή του κ. Κιλτίδη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου συντάχθηκε αναφανδόν υπέρ της άποψης πως η Ν.Δ. κακώς έδωσε στήριξη στον κ. Κυριακίδη, αφού η παράταξη εκφράζεται μέσα και από άλλες υποψηφιότητες (Δ. Τσαντάκη, Σ. Καζαντζίδη).

Ιδού το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του πολιτικού γραφείου του κ. Κιλτίδη:

Κατά την συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Κυριακίδη Δημήτριο, ο κ. Κιλτίδης δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την σθεναρή αντίσταση του ιδίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ζήτημα της παραχώρησης των κοινόχρηστων εκτάσεων για φωτοβολταικά πάρκα.

Επίσης επεσήμανε ότι η μείωση των δημοτικών τελών είναι ενέργεια ιδιαιτέρως θετική για την χρονική συγκυρία, όπως και το επιτυχημένο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού μεσούσης της πανδημίας. Έθεσε τα ζητήματα της ύδρευσης του Δήμου ως ύψιστη προτεραιότητα, όπως και τα προβλήματα της  καθημερινότητας των πολιτών.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κιλτίδης πρότεινε στον Δήμαρχο την ανάγκη συνεργασίας σε πιλοτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την αναγέννηση της Υπαίθρου. Ο δήμος Κιλκίς είναι ο αντιπροσωπευτικότερος στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω των πολλών χωριών και οικισμών του. Ως πρώτο εγχείρημα είναι αυτό των «έξυπνων χωριών», που ήδη έχει προϋπάρξει μια πρώτη συνεργασία, για την υποβολή του σχετικού προγράμματος  προς υλοποίηση.

Εκτίμηση του κ. Κιλτίδη είναι, ότι ο Δήμος προχωρά με θετικά βήματα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Δηλώνει δε ότι: «έχοντας ως οδηγό πάντοτε την παρακαταθήκη των αρχών και των αξιών που με εμπνέουν και με οδηγούν, μόνο θετική συνεισφορά επιθυμώ να έχω με αξιοπρέπεια και δεοντολογία. Αυτό έπραξα προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές, μακριά από σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες, έχοντας ένα εκλογικό πλαίσιο νόμου απλής αναλογικής. Σήμερα δηλώνω, ότι ο Δήμος έχει δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για υποδομές και υπηρέτηση των πολιτών. Δεν χωρούν ούτε ματαιότητες, ούτε σκοπιμότητες». 

Από το Πολιτικό Γραφείο