Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:05:05 πμ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 12:51

Με νέα δυναμική η «Λαϊκή Συσπείρωση»

laiki_sispeirosi


«Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους πανελλαδικά αλλά και τοπικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη. «Η αύξηση περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Ζητούμενο για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματα και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι η σφυρηλάτηση της ενότητάς του ενάντια σε όσους υποθηκεύουν τη ζωή του. Να ξεμπροστιαστούν όσοι το παίζουν σύμμαχοι, αλλά είναι αντίπαλοί του ή υπηρέτες των αντιπάλων του.
Από αυτήν την αφετηρία, πρέπει να συνεχιστεί και η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών.  Ο λαός πρέπει ν' αρνηθεί να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.  
Κανένα όφελος δεν έχει να μπει ανάμεσα σε «μονομάχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκπροσώπων της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που εγγυάται τη χρεοκοπία του λαού.
Ν' απορρίψει όσους του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και του λένε να «διαλέξει», όχι αν, αλλά τι και πόσο γρήγορα θα χάσει από τη ζωή του.
Η καταδίκη της πολιτικής, που καταργεί συμβάσεις, πετσοκόβει μισθούς, κατεδαφίζει δημόσια Ασφάλιση - Υγεία, ξεπουλά Πρόνοια - Παιδεία κ.λπ. πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά στο δεύτερο γύρο, με ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πρωτοστατήσουν και θα κριθούν στη μάχη αποκάλυψης και απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδίων, της συμβολής τους στην οργάνωση της πάλης με τους λαϊκούς φορείς που για να καρπίσει πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Για να γίνει η λαϊκή αγανάκτηση δύναμη μέσα από την οργάνωση της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης.»