Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:04:59 πμ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:16

Μεγάλη συγκέντρωση Δραγανίδη στο Πολύκαστρο

draganidhs


Προσκλητήριο νίκης και ενεργούς συμμετοχής σε όλους τους δημότες του νέου δήμου Παιονίας απηύθυνε χθες το βράδυ από το Πολύκαστρο ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Δραγανίδης.
Η εκδήλωση παρουσίασης των βασικών Αρχών του Συνδυασμού «Παιόνων Πολιτεία,  Ενότητα – Δημιουργία» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου που είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο ενώ κατάμεστος από δημότες ήταν και ο χώρος της πλατείας μπροστά  από το κτίριο.
Η εκδήλωση αποτελεί ουσιαστικά το ξεκίνημα του αγώνα που θα κορυφωθεί την ημέρα των εκλογών, για την ανάδειξη της πρώτης  Δημοτικής Αρχής  του νεοσύστατου δήμου Παιονίας.
Με την ομιλία του ο Χρήστος Δραγανίδης κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας και πειραματισμών και πως αυτό που χρειάζεται ο τόπος σε αυτό το νέο ξεκίνημα της διοικητικής του δομής είναι μια Δημοτική Αρχή που «γνωρίζει, θέλει και μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να παράλληλα να οδηγήσει το Δήμο Παιονίας με σταθερά βήματα στο αύριο..» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Παράλληλα  έκανε λόγο για σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες και για σεβασμό και άμεση αντιμετώπιση στα αιτήματα που θέτουν. Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης  του Συνδυασμού του υπογραμμίζοντας  συνοπτικά ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την  πρώτη κιόλας ημέρα της διοίκησής του.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την Υγεία και τις Κοινωνικές Δομές, το Περιβάλλον και την Ποιότητα ζωής, τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, την Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την Οργάνωση των Υπηρεσιών του δήμου και τη συμμετοχή των δημοτών.
Απευθυνόμενος στους δημότες και τις δημότισσες του νέου δήμου σημείωσε με νόημα «Ξεκινάμε σήμερα έναν αγώνα όμορφο και δύσκολο. Έναν αγώνα για την ελπίδα, για το αύριο,  για την Παιονία μας. Θέλουμε μαζί με σας, να κάνουμε το όραμα μας πράξη,  τους στόχους μας πραγματικότητα,  το σχέδιο μας έργο.
Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανένα.  Προσηλωμένοι στο καθήκον μας με τη δική σας στήριξη, τη δική σας εμπιστοσύνη αναλαμβάνουμε  δράση.
Στο Πολύκαστρο, στη Γουμένισσα, στην Αξιούπολη, στον Εύρωπο, στα Λιβάδια, κάνουμε συμμέτοχους τους πολίτες στη μεγάλη Πολιτεία των Παιόνων.  Μια Πολιτεία με θεσμούς και αξίες, που σέβεται και αναγνωρίζει, που τιμά και αναδεικνύει και που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε θετική πρόταση…»
Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους και να γίνουν κοινωνοί και εκφραστές μιας νέας νοοτροπίας, μια νέας αυτοδιοικητικής πρότασης, μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και ευαίσθητης διοίκησης».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ευρωπού κ. Ευθύμιος Κουρτζανίδης, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του δήμου Πολυκάστρου, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων στους δήμους Γουμένισσας και Αξιούπολης κ. Αθανάσιος Τζούρτζος και κ. Ντίνα Παλάδη αντίστοιχα, οι τέως Δήμαρχοι Πολυκάστρου κ. Γεώργιος Δαμιανίδης και Αξιούπολης κ. Ιωάννης Πολυχρονίδης και Κώνσταντίνος Παπαδημητρίου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Παιονίας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γεώργιος Ζώτος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Κιλκίς κ. Λεωνίδας Δημητριάδης, και οι Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων των δήμων που συγκροτούν το Δήμο Παιονίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος  «Δημοκρατική Αριστερά» κ. Χρήστος Σπίγκος, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχάλης Αρκούδας και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Φραγγίδης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε χωριά του νεοσύστατου Δήμου ενώ παράλληλα θα έχει επαφές για την ολοκλήρωση της λίστας, του ψηφοδελτίου νίκης στις επόμενες εκλογές μέρος του οποίου θα παρουσιάσει στη διάρκεια της εκδήλωσης Αγιασμού των Εκλογικού του Κέντρου στο Πολύκαστρο.

Οι προτεραιότητες
Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του ο κ. Δραγανίδης τόνισε:
«…Στο σημερινό περιβάλλον αφενός της παγκοσμιοποίησης και αφετέρου της βαθιάς οικονομικής κρίσης, η νέα δημοτική αρχή καλείται:
o Να χαράξει τη στρατηγική ανάπτυξης του διευρυμένου δήμου με την ιεράρχηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, προτάσσοντας την ισόρροπη κατανομή και αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων συμβάλλοντας στην προσπάθεια διεξόδου από την κρίση.
Αυτό απαιτεί την άμεση εκπόνηση ενός ρεαλιστικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης, που θα εστιάσει σε μια πολύπλευρη ανάπτυξη του δήμου, για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής μας ταυτότητας  όπως (φυσικό περιβάλλον, ιστορικοί χώροι, αγροτική παραγωγή).
o Η στρατηγική της ανάπτυξης θα πρέπει να θέτει στόχους, οι οποίοι να είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί, αλλά ταυτόχρονα φιλόδοξοι, τολμηροί και πρωτοποριακοί, που να προσφέρουν ένα «όραμα χωρίς διακρίσεις» για όλες τις τοπικές κοινωνίες
o Θα πρέπει να επιχειρηθεί η ανάδειξη και προβολή των διαφορετικών δυνατοτήτων ανάπτυξης του συνόλου του δήμου σε συνδυασμό με τη γειτνίαση του με το Μητροπολιτικό κέντρο τη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι τον θρησκευτικό τουρισμό, το δασικό πλούτο, τις παραδόσεις μας, την αγροτική ανάπτυξη και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται  για παραθεριστική ή μόνιμη κατοικία, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα σύστημα ανάπτυξης που θα αφορά το σύνολο του δήμου.
o Να οργανώσει τις υπηρεσίες που κληρονομεί από τη συνένωση των νέων δήμων και τις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να μπορέσουν να υπηρετήσουν τις κατευθύνσεις του Επιχειρησιακού αναπτυξιακού σχεδίου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις απορρόφησης χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ για την εξυπηρέτηση των δημοτών και την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ανθρώπινο δυναμικό.
o Να λειτουργήσει τους θεσμούς  που προωθούν τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση και έκφραση του πολίτη και τη διαφάνεια, ενισχύοντας την τοπική δημοκρατία (συμμετοχικός προϋπολογισμός, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές διαβούλευσης, δίκτυα συνεργαζόμενων φορέων κ.λπ.).
o Να ενισχύσει τον κοινωνικό ρόλο του δήμου, σε περίοδο που το κοινωνικό κράτος πλήττεται και ομάδες πληθυσμού οδηγούνται στη φτώχεια. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η σύνταξη ενός κοινωνικού συμβολαίου, που όλοι οι κοινωνικοί φορείς σε συνεργασία με την εκκλησία και τον ιδιωτικό τομέα θα συνυπογράψουν για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά στην υλοποίηση αυτής της δράσης θα αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου…».