Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 7:04:47 μμ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 09:46

Μήνυμα Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

 

Ο εορτασμός της ημέρας έχει στόχο να εξαλείψει κάθε προκατάληψη και φόβο σχετικά με την αιμοδοσία, να αναγνωρίσει  τον αλτρουϊσμό του εθελοντή αιμοδότη, αλλά και να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, συμβάλλοντας έτσι στη διατή ρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος.

Η αιμοδοσία αποτελεί μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, αφού μόλις δέκα λεπτά χρόνο από τη ζωή μας ,είναι ικανά να χαρίσουν ζωή. Το ελά χιστο που οφείλουμε στους εθελοντές αιμοδότες ,που προσφέρουν ανιδιοτελώς το  αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι να εκφράσουμε  την ευγνωμο σύνη  που νιώθει γι’ αυτούς ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία. 

Για την διασφάλιση επάρκειας αίματος ,απαιτείται τακτική εθελοντική αιμοδοσία σε μόνιμη βάση, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τον σχεδιασμό συγκεκριμέ νων  παρεμβάσεων και την ανάπτυξη δράσεων από την επίσημη Πολιτεία.

Τα Κοινοβουλευτικά κόμματα  οφείλουν να συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ,την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της σωστής διαχείρισης του αίματος.

Δίνουμε αίμα χωρίς φόβο και προκατάληψη!

Σώζουμε ζωές! Μπορούμε!

Γεώργιος Σ. Φραγγίδης

Βουλευτής Κιλκίς, ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής